Nyhed

R.E.M. går i opløsning

Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills kalder det en dag efter 31 år

R.E.M. alias sanger Michael Stipe, guitarist Peter Buck og bassist Mike Mills har netop offentliggjort på deres hjemmeside, at de har besluttet at gå hver til sit efter 31 år sammen.

Gruppen fortæller, at årsagen til opløsningen er, at de føler, at de er kommet så langt, som de kan nå sammen, og at man som bekendt skal stoppe, mens legen er god. I en fælles udtalelse skriver de:

"Til vore fans og venner: Som R.E.M., og som livslange venner og gensidige inspiratorer har vi besluttet at sige farvel som et band. Vi går herfra med en stor følelse af taknemmelighed, af afsluttethed, af forbavselse over alt, hvad vi har fuldført. Til enhver, som har følt sig berørt af vores musik, retter vi vores dybfølte tak for at lytte. R.E.M."

R.E.M. blev dannet i 1980 i Athens, Georgia af Stipe, Buck, Mills og trommeslageren Bill Berry, der forlod bandet i 1997 efter en hjerneblødning, for at hellige sig en karriere som landmand.

R.E.M. debuterede i 1983 med albummet "Murmur" og nåede at udgive i alt 15 studiealbum, senest det anmelderroste "Collapse Into Now" fra dette forår. Op gennem 80'erne var de primært et kultband, men i 1991 fik de for alvor deres kommercielle gennembrud med singlen "Losing My Religion" og albummet "Out Of Time".

I 2007 havde gruppen ifølge USA Today solgt cirka 70 millioner plader på verdensplan.

Personlige kommentarer

På deres hjemmeside har de tre medlemmer yderligere nogle personlige kommentarer, som vi gengiver i deres helhed:

Mike Mills:

"På den sidste turné, og mens vi lavede 'Collapse Into Now' og vores greatest hits-opsamling, begyndte vi at spørge os selv: 'Hvad bliver det næste?' Det at gennemgå vores musik og minder gennem mere end tre årtier var noget af en rejse. Vi indså, at disse sange syntes at tegne en naturlig linje under de sidste 31 års samarbejde."

"Vi har altid været et band i ordets sandeste betydning. Brødre, som virkelig elsker og respekterer hinanden. Vi føler os som en slags pionerer på dette felt – der er ingen disharmonier, ingen udfald, ingen advokatslagsmål. Vi har truffet denne beslutning sammen, i venskab og med tanke på alles bedste interesser. Tiden føles bare rigtig."

Michael Stipe:

"En klog mand sagde engang: 'kunsten i at gå til en fest er at vide, hvornår det er tid til at forlade den." Vi har bygget noget ekstraordinært op. Vi gjorde denne ting. Og nu går vi væk fra den."

 "Jeg håber, vores fans forstår, at dette ikke var nogen let beslutning, men alle ting må slutte, og vi ønskede at gøre det rigtigt, gøre det på vores måde."

"Vi er nødt til at takke alle de folk, som hjalp os med at være R.E.M. i disse 31 år; vores dybeste tak til dem, som tillod os at gøre dette. Det har været  forbløffende."

Peter Buck:

"En af de ting, som altid var så stort ved at være med i R.E.M. var det faktum, at pladerne og sangene, vi skrev, betød lige så meget for vores fans, som de gjorde for os. Det var, og er stadig vigtigt for os at gøre det rigtige gennem jer. At være en del af vores liv har været en utrolig gave. Tak."

"Mike, Michael, Bill, Bertis (Bertis Downs, gruppens manager, red.) går hver til sit som nære venner. Jeg ved, at jeg vil se dem i fremtiden, ligesom jeg ved, at jeg vil se alle, som har fulgt os og støttet os gennem årene. Også selv om det kun er på vinylhylden i din lokale pladebutik, eller ved at stå nede bagi på klubben og se en gruppe 19-årige forsøge at ændre verden."

Tilbage i 2004 bragte GAFFA en længere artikel om gruppens historie, som du kan læse her.

 

ANNONCE