Nyhed

Jonas Breum udgiver debut i eget navn

Den tidligere sanger i Breumm og Coolsville er aktuel med solodebuten "Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod"

Ensom blandt mennesker er titlen på et af Jean Paul Satres hovedværker, en af eksistentialismens mest prominente skikkelser, men også en tilstand, som Jonas Breum kan nikke genkendende til, og et af de grundlæggende temaer som går igen på hans første soloplade i eget navn, Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod. GAFFA mødte sangeren og komponisten på Café Sonja i Saxogade på Vesterbro, og det var noget der satte minderne i gang hos Jonas Breum:

– Det var her, vi boede. Lige på den anden side af gaden. Dengang vi var et slæng, der flyttede fra Vejle til hovedstaden. Man var tilmeldt et eller andet studie, men brugte tiden på at hænge ud på Christiania og ryge skunk og havde følelsen af at gå rundt og være fucked og ikke kunne mærke sig selv overhovedet, så man ikke anede, hvad der var op eller ned. Jeg sad tilbage med en grundlæggende ensomhedsfølelse, selvom jeg konstant var omgivet af mennesker og havde den ængstelige stemme inden i mig, der sagde, "træk dig nu fra det hele". Det er præcis det, som første single fra pladen, Fjendemin, handler om.

Barske realiteter for sangeren, der siden han røg til storbyen har udgivet plader med bandet Coolsville og med Breumm, sammen med navnebroderen Steffen, har arbejdet som professionel tekstforfatter blandt andet i reklamebranchen, og som på den private front har fået en kæreste med hvem han har to børn, men det fik ikke spøgelserne til at forsvinde.

– Efter seks år som familiefar røg jeg ind i en regulær krise og i stedet for at putte børn og hygge med kæresten om aftenen, forlod jeg hjemmet, boede lidt i Berlin og på sofaer hos venner og bekendte rundt omkring, og cyklede ud i vinterkulden og indspillede nedtrykte sange i mit øvelokale, hvilke udgør grundstammen på den aktuelle plade.

Prominente sparringspartnere

Indholdet er grundliggende sårbart og dystert, men som titlen indikerer, var der pludselig lidt lys for enden af tunnelen. Jonas vendte hjem igen – og døren var åben. Og han erkendte, at fremtiden var sammen med den kvinde og den familie, han i en periode havde forladt. Så i princippet var missionen fuldført, og Jonas gik ikke i udgivelsesplaner, men hans bedrifter var begyndt at florere i musikmiljøet. Det korte at det lange var, at Tobias Kippenberger fra The Floor is made of Lava, allestedsnærværende Simon Kvamm, ogSebastian Wolff fra Kellermensch, blev så begejstrede for Jonas' anstrengelser, at de nu har oprettet pladeselskabet "I Vores Navn" med det formål at udgive Jonas' debutalbum som solist.

– Jeg betragter dem som tre af de mest kreative kræfter i dansk musik i dag, både som kunstnere og som entreprenører, og har været utrolig glad for samarbejdet som blandt andet har foregået over mail med Simon Kvamm. Han har haft fuld forståelse for, at det har været mig, som har skullet udtrykke mig som solist og kunstner, men har været rigtig god til at guide mig ind på at fastholde en retning og et fokus, hvor jeg nogen gange selv har mistet overblikket. Grundlæggende kan man sige, at musikken er funderet i et folk-univers meget baseret på akustisk guitar og klaver, men er så til gengæld meget hårdt produceret, hvilket giver en særlig spænding.

Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod er lige udkommet, og Jonas Breum tager på efterårsturné med et band på i alt fire mand.

Læs anmeldelse af albummet i GAFFAs anmeldelsessektion.

 

 

 

ANNONCE