Nyhed

Rum 37 arbejder på album

Debutalbummet forventes til efteråret

I december udsendte det københavnske band Rum 37 deres selvbetitlede ep, som hurtigt fik spillested på radiostationer som P3 og P6. Siden udgivelsen har gruppen turnéret sammen med Nikolaj Nørlund og sikret sig en række job hen over sommeren. Sideløbende med de mange koncerter vil gruppen skrive og indspille materiale til deres første fuldlængdealbum, som forventes færdigt til efteråret.

Rum 37 kom frem på den danske musikscene i 2011 og består af Kristian Helmuth, Camillo Askjær, Søren Adolph og Mikkel Lumbye. Sammen udgav de deres selvbetitlede debut-ep i slutningen af 2011, som modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, som skrev: " Københavnske Rum 37 skriver sig med deres selvbetitlede debut-ep ind i en ædel nordisk tradition, hvor britisk firser-indie sættes til lokale gloser (…)".

Siden udgivelsen er det gået stærkt for den danske gruppe, som kort efter indgik en aftale med Beatbox Booking, som siden har sikret bandet en lang række job hen over sommeren, hvor de blandt andet optræder på Spot Festival.


"Der har været fuld fart over feltet, siden vi udgav vores ep i december," fortæller Kristian Helmuth. "Det har været super fedt at få bekræftet, at vores musik rører noget hos folk. Men dermed føler vi nok også et lidt større pres, nu hvor vi skal gøre en hel plade færdig. Vi minder dog hele tiden hinanden på, at vi skal nyde det - især de fede jobs, vi skal spille i løbet af forår og sommer med Roskilde som klimaks. Derfra får vi også energien til at lave så god en plade som muligt."

I forbindelse med udgivelsen af deres debut-ep gennemgik Rum 37 pladen sang for sang sammen med GAFFA, som man kan læse her

Her har du mulighed for at opleve Rum 37 henover sommeren:


I aften, den 20. april, Tivoli, København (Fredagsrock).

Den 5. maj, Spot Festival, Aarhus.

Den 26. juni, Loppen, København.


Den 30. juni – den 4. juli, Roskilde Festival (konkret dato er ikke fastlagt endnu).

Flere sommerfestival datoer forventes offentliggjort snarest.

ANNONCE