Nyhed

Rum 37 udgiver debutalbum

Den danske kvartet tager i forbindelse med deres albumrelease på en mindre efterårsturné

I december 2011 udsendte det københavnske band Rum 37 deres selvbetitlede ep, som hurtigt fik spilletid på radiostationer som P3 og P6. Siden udgivelsen har gruppen turnéret sammen med Nikolaj Nørlund og sikret sig en række job hen over sommeren. Sideløbende med de mange koncerter har gruppen skrevet og indspillet materiale til deres første fuldlængdealbum, "Mellem Rum", som udkommer 22. oktober. Singleforløberen "De Stærke" udkommer digitalt på mandag den 10. september.

Rum 37 kom frem på den danske musikscene i 2011 og består af Kristian Helmuth, Camillo Askjær, Søren Adolph og Mikkel Lumbye. Sammen udgav de deres selvbetitlede debut-ep i slutningen af 2011, som modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, der blandt andet skrev: "Københavnske Rum 37 skriver sig med deres selvbetitlede debut-ep ind i en ædel nordisk tradition, hvor britisk firser-indie sættes til lokale gloser (…)".

Siden udgivelsen er det gået stærkt for den danske gruppe, som kort efter indgik en aftale med Beatbox Booking, som siden har sikret bandet en lang række job hen over sommeren, hvor de blandt andet kunne findes på både Spot og Roskilde Festival.


Forsanger Kristian Helmuth fortæller selv om albumtitlen "Mellem Rum": 

"Ligesom ep'en kredser den nye plade om overgangsfortællinger. Om det vægtløse rum, man befinder sig i, når man går fra et sted i sit liv til et andet: fra forstad til hovedstad, fra parforhold til singleliv, fra studieliv til jobliv. Derfor bærer debut-pladen navnet "Mellem Rum". Som sangene faldt på plads, sneg også et andet tema sig ind: om at turde holde ved. Vi fandt ud af, at musikken er blevet en livslang følgesvend. Vi støtter os op ad musik­ken, når vi oplever omvæltninger; når vi går fra et rum i vores liv til et andet. Jeg tror, de fleste mennesker har brug for noget konstant, en kæreste, børn, et studie og så videre. Men ofte skal man turde holde fast og arbejde for det, før det fungerer – også selvom det kan gøre ondt".

Albumudgivelsen sender kvartetten på en mindre efterårsturné, som bringer dem følgende steder:


25. oktober: Studenterhuset, Aarhus

2. november: Beta, København

9. november: Kansas City, Odense


Billetter kan købes via GAFFA Live og på spillestedernes hjemmesider, og Rum 37 lover desuden flere live-datoer til foråret.

 

Trackliste til "Mellem Rum":


01. De stærke

02. Alle her beundrer dig

03. Dagen er ny


04. Sølvstænk

05. By i flammer

06. Alt hvad vi har


07. Løbe gennem regn

08. Mozarts Plads

09. Knytter min hånd


10. Heather Hill

ANNONCE