Nyhed

Efter tragedie: Se livsglad video fra det dansksyngende rockband Rum 37

Efter et tragisk dødsfald i bandet er Rum 37 nu tilbage med en førstesingle og ny musikvideo

Det danske poprock-band Rum 37 har netop udgivet førstesinglen "Caligula", med den dertilhørende musikvideo. 

Singlen er den første smagsprøve fra bandets andet studiealbum "Guldstol mod yderste kaj", der udkommer den 26. januar. Indspilningen af albummet har været længere undervejs, da bandet pludselig blev ramt af en tragedie. Trommeslageren Mikkel Lumbye døde under indspilningerne, efter kort tids sygdom, 37 år gammel. Mikkels dødsfald har for bandet betydet, at det kommende album på den ene side er blevet et sorgbearbejdende requiem. Og på den anden side et fanden-i-voldsk frihedsskrig, der omfavner det dekadente og lystfyldte. Det har rettet opmærksomheden mod, hvad der giver livet mening. 

I videoen til førstesinglen "Caligula" ser vi en ung pige, oftest iført guldpailletter, danse sig vej gennem sangen. Tonerne fra poprock-nummeret og den visuelle fremstilling bevirker, at man sidder med et smil på læben, allerede efter første lyt.  


Du kan se den danseglade pige i musikvideoen i klippet herunder.

For at fastholde de nære værdier på det kommende album har Rum 37 allieret sig med flere af bandets tætte musikalske samarbejdspartnere. Processen med at færdiggøre albummet er dermed blevet en kollektiv konfrontation med den sorg, Mikkels omgangskreds har gennemlevet, siden han gik bort den 26. november 2014.
 
Albummets tematiske omdrejningspunkter spænder vidt. Fra førstesinglen "Caligula" om den kompromisløse lyst til at leve livet i nuet, over sange som "Kalifornien" og "L.L.R.", der sætter spørgsmålstegn ved den materialistiske hengivelse og magtelitens umoralske handlinger, til "Svanerne sang", som kredser om kompleksiteten ved det faktum, at vi alle en dag skal dø.


ANNONCE