Nyhed

Alphabeat udsender nyt album

Andensinglen ”Love Sea” er på gaden på mandag

Bag sig har Alphabeat mere end én million solgte albums og singler, siden bandet fra Silkeborg udgav deres første selvbetitlede studiealbum tilbage i 2007. Singlen "Fascination" gjorde Alphabeat til et ægte popfænomen, og i 2007 rykkede de teltpælene op for at tilbringe tre år i den engelske hovedstad.

Nu er de for en stund vendt tilbage til Danmark for at finde kreativ ro til det nye album, "Express Non-Stop", der som de to foregående udspil har "kærlighed" som det overordnede tema:

"Vi er et kærlighedsband. Ganske simpelt! Så der er stadig masser af kærlighed på den nye plade", siger bandets kvindelige forsanger Stine Bramsen og fortsætter:

"Vi har fokuseret meget på vibe i sangene, som f.eks. den tropiske sound på "Love Sea" og "Vacation". Og så har vi været grebet af en old-school feststemning, man kender fra gamle 70'er- og 80'er-film - Dem hvor alt kan, og vil, gå galt. Med det sagt, så rummer pladen også en god portion skjult melankoli og længsel. En længsel netop tilbage til den der tabte sommer, hvor man løb væk fra festen sammen, fik sit første kys og blev ramt af den første forelskelse, under stjernerne på en strand, hvor tankerne svømmer ud over bølgerne med retning mod solnedgangen i horisonten". 

Albummet er indspillet i Alphabeats nye studie i København, hvor bandet selv har for produktionen:

"Vi er en selvkørende maskine, og det giver os komplet kontrol over hele processen. Og den følelse er blevet forstærket nu. Modsat mange andre pop-acts er vi et band af musikalske håndværkere. Det bidrager til feelingen, at man kan høre, at et nummer er skabt fra bunden. Det er nok også derfor, at mange som ikke kan lide pop, alligevel kan lide Alphabeat", siger Anders SG.

I løbet af sommeren har man kunnet opleve Alphabeat som en del af årets Grøn Koncert-karavane, og på søndag spiller de igen for det danske publikum, når de lukker og slukker årets udgave af Smukfest.  

Den 24. september er Alphabeats tredje studiealbum "Express Non-Stop" på gaden, men allerede på mandag kan man høre andensinglen "Love Sea", der følger op på forårets førstesingle "Vacation".

Se en albumteaser her.

ANNONCE