Nyhed

Danmark åbner op – Alphabeat lukker ned

GAFFA.dk – alt om musik

Popgruppen annoncerer ni koncertdatoer og inviterer danskerne til afslutningsfest

Alphabeat offentliggør en landsdækkende turné. Dog er denne turné den sidste for den populære popgruppe – i hvert fald i denne omgang. I en pressemeddelelse forklarer de seks medlemmer, at bandet går hver til sit. Ikke på grund af skænderier i studiet, som tidligere har været skyld i brud, men fordi der er andre projekter, der trækker i gruppens medlemmer.

"Vi aner ikke, hvornår vi kommer til at spille sammen igen, men der kommer nok til at gå lang tid. Og derfor har vi også tænkt os at gøre den kommende tour til noget ganske særligt, både for os selv og for publikum. Vi vil holde en kæmpe afskedsfest og både overraske, danse og måske knibe en lille tåre," fortæller Alphabeat-forsanger Stine Bramsen.


Bandet er kendt for deres store hits som ”Fascination”, ”10.000 Nights”, ”The Spell”, ”Shadows” og deres nyeste single ”Danmarks Dynamite”, som blev den officielle sang for det danske landshold til Europamesterskaberne 2021.

LÆS OGSÅ: Her er de mest streamede fodboldsange

Alphabeat har samlet set solgt over en million singler og albums, og gruppen har været en vigtig spiller på den danske musikscene siden 00'erne.


Samarbejdet går tilbage til 2003, hvor medlemmerne mødte hinanden i gymnasietiden i Silkeborg. I 2004 vandt Alphabeat LiveContest DK, og to år senere udkom debutsinglen ”Fascination” – resten er historie.

De catchy sange medførte snart succes i England og rundt omkring i Europa, og i 2008 gik albummet This Is Alphabeat direkte ind på top 10 på den engelske albumhitliste. Den festlige gruppe har siden haft flere guld- og platinhits.

I 2019 udkom bandets seneste album, det anmelderroste Don’t Know What’s Cool Anymore, som indeholdt hittet ”Shadows”.


Senest har Alphabeat spillet en række succesfulde sommerkoncerter. GAFFAs anmelder gav gruppens koncert i Tivoli Friheden i Aarhus flotte fem ud af seks stjerner.

"Sidst vi gik fra hinanden, var det med en masse dårlige vibes i bandet. Den her gang er det helt anderledes. Vi glæder os helt vildt til at feste med publikum og feste sammen på scenen. Den ekstatiske fornemmelse vi har oplevet til de seneste sommerkoncerter, vil vi tage med os ind i koncertsalene. Nu skal vi sige farvel til hinanden og til publikum med manér. Vi er klar – vi håber publikum er det samme," udtaler Anders SG.

LÆS OGSÅ: ALPHABEAT-INTERVIW: Seks år efter slutningen starter en ny begyndelse


Alphabeats seks medlemmer er Stine Bramsen, Anders SG, Anders Bønløkke, Rasmus Nagel, Anders Reinholdt og Troels Møller.

Tourdatoer:

Fredag den 1. oktober – Silkeborg, Jysk Musikteater


Lørdag den 2. oktober – Aalborg, Musikkens Hus, Koncertsalen

Onsag den 6. oktober – Esbjerg, Musikhuset Esbjerg

Torsdag den 7. oktober – Holstebro, Musikteatret


Fredag den 8. oktober – Vejle, Vejle Musikteater

Lørdag den 9. oktober – Odense, Odeon

Mandag den 11. oktober – Aarhus, Musikhuset Aarhus, Store Sal


Tirsdag den 12. oktober – København, DR Koncerthuset, Koncertsalen

Lørdag den 16. oktober – Greve, Portalen

 


Billetter kan købes her.

ANNONCE