Nyhed

B.o.B.: Det startede som terapi

Vi fangede den amerikanske rapper forud for det stort anlagte MTV World Stage-show, der kan opleves på MTV Danmark fredag aften

Se flere billeder i GAFFAs gallerisektion.

Der var lagt op til det helt store arrangement i Göteborg torsdag den 21. juni, hvor der var dømt tidlig midsommer-fest i strålende solskin. Det havde et meget godt sammenfald med tv-stationen MTV's stort anlagte event MTV World Stage, en gratiskoncert med det canadiske popfænomen Nelly Furtado, rapperen B.o.B., årets internationale grand prix-vinder, svenske Loreen og den ligeledes svenske sangerinde Tove Styrke. Showet bliver transmitteret på MTV's kanaler kloden over, og på MTV Danmark bliver det fredag den 24. august klokken 19.05.

GAFFA var forbi både for at anmelde showet (læs anmeldelsen her) og interviewe Nelly Furtado og B.o.B. Interviewet med Nelly Furtado kan du læse den 18. september, når hendes nye album udkommer, men her kan du nyde interviewet med B.o.B.:

 

Startede som 13-årig

Bobby Ray Simmons, Jr. uddeler en high-five, før han laver den klassiske hilsen med en "halv" kammeratlig krammer med et klap på den ene skulder over for en overrasket interviewer. GAFFA møder den amerikanske rapper med mere på et hotel i Göteborg forud for dennes optræden til MTV's stort anlagte gratis-arrangement MTV World Stage, hvor han sammen med blandt andet Nelly Furtado skulle spille på den centrale Götaplatsen i Göteborg den 21. juni i år

Han er iført en såkaldt grill i undermunden og er omgivet af de obligatoriske hang-arounds under GAFFAs foretræde hos den hit-producerende kunstner, der var i vældig godt humør. B.o.B., som er hans kunstnernavn, har to album i bagagen, deriblandt radiobaskere som "Nothin' On You", "Airplanes"  og mange flere. Et kendetegn for amerikaneren er hans flittige brug af eksterne bidrag fra kunstnere på sine album som blandt andet har talt Bruno Mars, Nicki Minaj, Lil Wayne og mange flere. I maj udgav han studiealbum nummer to "Strange Clouds", men hvordan startede Bobby Ray Simmons, Jr. egentlig?

– Det var i vinteren 1876 – nej, jeg laver bare gas. Det startede med, at det var en slags terapi – jeg havde ikke nogen intention med musikken andet end selvterapi. Det var omkring 8.-9.klasse. Jeg har altid gjort det for rekreation, men det blev ikke rigtigt en selvreflekterende ting eller en slags ventil for mig, før da. Da jeg var 13 besluttede jeg, at det var det her, jeg ville. Helhjertet.

 

"Jeg behøvede ikke skrabe kistebunden"

Hvordan fik du din første kontrakt?

– Jeg var omkring sytten år og i gymnasiet. Om aftenen gik jeg til open mics, og jeg gik i skole om dagen. Solgte snacks og hustlede for at få lidt håndører. Det var en kontinuerlig proces, og jeg fik en kontrakt, da jeg var sytten, den 3. oktober 2006.

Hvordan var det?

– For mig føltes det som at gå lige ud af gymnasiet og direkte i studiet. Det var en drøm. Der er ikke noget mere lettende, end at vide, at jeg havde opnået det. Selvom jeg godt vidste, at der skulle lidt mere til. Det var bare det første skridt. Det var begyndelsen. Det var ikke jackpot. Det var et lettende øjeblik, for jeg kunne virkelig investere det, jeg gerne ville investere i musik. Jeg behøvede ikke at skrabe kistebunden. Derfra er det fortsat med at vokse og udvide.

Hvad var dine musikalske forbilleder, da du voksede op?

– Jeg lyttede til en del DMX, Eminem – mange Atlanta-rappere. Outkast, T.I., Bone Crusher – mange af dem. Derefter kom jeg ind til en mere eklektisk musik, alternativ rock og andre forskellige ting. Det er afspejlet i min musik og det, jeg laver. Det er en altid foranderlig proces, for jeg keder mig virkelig hurtigt.

Læs en længere udgave af interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE