Nyhed

Rapperen B.o.B. vil bevise, at Jorden er flad

GAFFA.dk – Alt om musik

En af de mere usædvanlige kendisfejder i nyere tid er foregået mellem rapperen B.o.B, der mener, at Jorden er flad, og astrofysikeren Neil deGrasse Tyson, der tålmodigt forsøger at overbevise rapperen om, at jorden er rund. Nu vil B.o.B bevise, at han har ret.

Rapperen B.o.B. er efterhånden mere kendt for sin outrerede overbevisning om, at Jorden er flad, end han er for sin musik, og hans karriere som pseudo-fysiker når nu nye højder. B.o.B. har nemlig startet en crowdfunding for at samle penge ind til en satellit, der skal bevise, at jorden er flad.

Det startede med et tweet. B.o.B var vandret op på et bjerg og tog fra højderne et billede, hvor man i horisonten kunne skimme en by, der lå omkring 25 kilometer fra, hvor billedet var taget.

”Hvor er kurven?” spurgte han. Hvis jorden er rund, hvorfor kan jeg så ikke se kurven herfra?

”Jeg er oppe imod de største løgnere i historien. I er blevet enormt bedraget. Mange afskyr udtrykket ’flad jord’, men du kan ikke se på alle beviserne og ikke vide det. Jeg ville heller ikke tro på det til at begynde med,” lød det fra rapperen.

Astrofysikeren Neil deGrasse Tyson svarede tilbage i talkshowet The Nightly Show With Larry Wilmore: “Din størrelse er ikke stor nok i forhold til jorden til, at du kan se nogen kurve. Det er et fundamentalt faktum inden for matematik og ikke-euklidisk geometri, at små sektioner af store, kurvede overflader vil fremstå flade for små væsner, der kravler på dem.”

Tyson lukkede sit modsvar med kommentaren: ”For resten, det her er tyngdekraft”, hvorefter han lavede et mic-drop.

Artiklen fortsætter under billedet.

For nylig var B.o.B. også ude at kommentere den solformørkelse, der ramte Nordamerika for en måneds tid siden. Han mente nemlig ikke, at solformørkelsen modbeviste flad jords-teorien, fordi Månen genererer sit eget lys.

Artiklen fortsætter under billedet.

For de fleste fremstår B.o.B.’s udtalelser nok temmelig stupide, og netop derfor har en del twitterbrugere reageret. En twitterbruger foreslog, at flat Earth-entusiasterne kunne starte en crowdfunding for en satellit, de kunne sende ud for at finde jordens kant.

Det foreslag læste B.o.B., og han syntes faktisk, det var en god idé.

I skrivende stund har rapperen indsamlet 651 dollars ud af de 200.000 dollars, han skal bruge.

Eksisterende satellit-billeder fra NASA beviser naturligvis ingenting, fordi NASA blot er en slags grænsekontrol, hvis job det er at skjule Jordens kant og derved holde sandheden væk fra offentligheden.

ANNONCE