Nyhed

Coheed And Cambria annoncerer nyt album

Det progressive amerikanske band udgiver første del af konceptuelt værk

Det sjette studiealbum fra Coheed And Cambria, "The Afterman", udkommer til efteråret. Eller det vil sige at den første del gør, da værket nemlig består af to fuldlængde album, hvoraf det første "The Afterman: Ascension" bliver tilgængeligt både fysisk og digitalt den 8. oktober, mens man må vente til februar 2013 på anden del "The Afterman: Descension".

Bandet præsenterede nyheden om det kommende album gennem en video på deres hjemmeside. Instrueret af Robert Schober ser man en 90 sekunder lang, klassisk sort/hvid video, som viser en viser en kosmonaut klar til at forlade sit rumskib til en rejse ud i det mystiske ukendte.

Coheed & Cambria er kendt for deres særegne blanding af metal, prog-rock, punk og post-hardcore tilsat science fiction-orienterede tekster.

De debuterede i 2002 med albummet "The Second Stage Turbine Blade" og har senest udgivet deres femte album "Year Of The Black Rainbow" fra april 2010. Et album, som GAFFAs Keld Rud tildelte fire stjerner, selvom han konkluderede: "Coheed And Cambria er fortsat en tilvænnet smag, der på grund af sin lettere excentriske natur fortrinsvis vil appellere til en afgrænset, dedikeret skare".

Alle albums, inklusiv "The Afterman" er en del af det musikalske univers, som bandet har bygget op omkring sanger Claudio Sanchez' tegneserie "The Amory Wars". Handlingen foregår i det alternative univers "Heaven's Fence" og følger supermennesket Wilhelm Ryan samt den ene familie, som muligvis holder nøglen til at befri verden fra hans tyranniske regime.

Tidligere på måneden kunne San Diego Comic Con annoncere, at "The Amory Wars" er blevet samlet op af Mark Wahlberg og Stephen Levinson fra Leverage Production, som vil udvikle en live-action spillefilm.

Original trommeslager tilbage

På "Afterman" kan bandet byde velkommen tilbage til den oprindelige trommeslager Josh Eppard, som forlod bandet tilbage i 2006. Eppard skal erstatte Michael Todd, som sidste år blev anholdt i Massachusetts, hvor han angiveligt havde truet sig til seks glas Oxycontin - et smertestillende præparat - på et lokalt apoteksudsalg ved at true med at sprænge bygningen i luften.

"Afterman" er finansieret og co-produceret af bandet selv, med hjælp fra Michael Birnbaum og Chris Bittner, som også producerede bandets tre første albums.

"Dette er uden tvivl det mest ærlige album jeg nogensinde har skrevet", udtaler Sanchez. "Selvom alle sangene kan blive tolket gennem vores hovedperson i historien, var de oprindeligt skrevet på en meget spontan måde.  Før i tiden havde jeg altid en forudbestemt idé om, hvad historien skulle være, inden jeg gik i gang med sangene. "Afterman" er en ny historie i tegneserien og det har gjort det muligt at få begivenheder i mit liv til at føre konceptet, og derfor i større grad åbnet op for sangskrivningen".

En deluxe udgave af "Afterman" vil inkludere en coffee-table-bog med kunst af Heidi Taillefer og Nathan Spoor og tekster af Claudio Sanchez og forfatteren Peter David. Formålet er at skabe en oplevelse ved hver sang.  

Se Coheed And Cambrias filmiske videopræsentation 

ANNONCE