Nyhed

IGNUG takker af

Det danske band spiller deres sidste koncerter i Lille Vega og Esbjerg i morgen og lørdag

IGNUG er her på GAFFA.dk blevet sammenlignet med Prince og har fået roser for deres eksplosivitet og underholdningsværdi som liveband. Det dansevenlige band har sat gang i fødderne på publikum i et udsolgt Store Vega som opvarmning for Lucy Love, vundet KarriereKanonen på P3, været Ugens Uundgåelige med hittet "A Kiss with Pizazz" og udsendte i februar deres debut-ep "MassDebate". Allerede nu er det dog slut med gruppen.

IGNUG blev dannet i 2006, hvor de begyndte deres første optagelser i et hjemmestudie i en lejlighed over et bordel i Københavns luderkvarter, men efter seks år er det nu slut. Fredag og lørdag giver de deres sidste koncerter.

"Når vi spiller som IGNUG er der intet, der kan stoppe os, ud over os selv, og det har vi så gjort nu", lyder det fra et af bandets alias-navne, Tom Budiansky, der dog kun har varme ord om tiden med det genre-ubestemmelige band:

"Alt, hvad vi rører fremover, vil bære præg af IGNUG. IGNUG er kernen, som vi brugte år på at skabe, og nu skal kernen have lag på – ligesom med orker og løg".

Gruppen har valgt at stoppe for at gøre plads til nye projekter, der ifølge Tom Budiansky kommer til at indeholde "noget for den søde tand med hul i og lidt til den sorte sjæl med forkærlighed for død og skabskatastrofer og bagværk med remonce".

I morgen den 17. august spiller bandet deres sidste koncert i Lille Vega, og dagen efter tager de afsked med hjembyen, når de lukker Made In Esbjerg.

Man skal dog ikke regne med, at det bliver begravelsesstemning, som kommer til at præge koncerten i Lille Vega:

"Det er som altid musikken, der er i centrum, også til de sidste koncerter i denne weekend. Og ja, det bliver vildt", lover bandet og slutter i den vanligt kryptiske og ironiske tone:

"Vi har rørt så mange menneskers sjæl over de sidste par år, at vi til de sidste koncerter har hyret nogle psykologer til at tage sig lidt af fans – man kan kende dem, da de ligner muleposer med IGNUG-logo på midten. Dem kan folk hyle på eller råbe ad/ned i, og det er en gratis service på vores regning!"

Billetter til koncerten i Lille Vega kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE