Nyhed

Nyt fra Jason Lytle

Tidligere Grandaddy-forsanger udgiver nyt soloalbum

Jason Lytle er nok bedst kendt for sit virke i bandet Grandaddy, hvor han var forsanger og guitarist. Efter det sidste album fra bandet "Just Like The Fambly Cat" udkom i 2006, skulle der gå tre år, inden Jason Lytle atter var albumaktuel. Denne gang var det med solodebuten "Yours Truly, The Commuter", som af GAFFAs Mikkel Elbech fik flotte fem stjerner og blandt andre følgende ord med på vejen:

"Dette album spænder på fascinerende vis over noget gammelt, noget nyt og noget bestående: For det første produktionen, der er en velkommen tilbagevenden til den mere skramlede lyd fra de første par Grandaddy-plader. Dernæst selve stemningen på albummet, som afslører en sangskriver, der ganske naturligt synes at være blevet lidt ældre og roligere i sindet. Og så endelig den tekstmæssige tematik, der er særdeles klassisk for Lytle: Pendulet svinger velbalanceret mellem det triste og længselsfulde og så det opløftende og forhåbningsfulde, rigt illustreret gennem naturmetaforikker og dyreskikkelser".

Den 15. oktober er sangeren og guitaristen så klar med endnu et udspil, "Dept. Of Disappearance". Lytle sammenligner selv sangene på det nye album med "mærkelige, strålende autistiske børn, med meget særlige sociale færdigheder. Men der er et par traditionelle og pæne, som går ud også giver håndtryk og får de gode jobs. Så kommer de hjem og hjælper med at tage sig af de andre underlige, vidunderlige nogle".


Jason Lytle konkluderer: "Måske vil jeg en dag regne det hele ud, men lige nu er jeg ok med at det stadig er en stor, flygtig rejse".

Voldelig snestorm

Nummeret "Last Problem Of The Alps" har han skullet arbejde længe og hårdt på, for at kunne skabe "en voldelig, hylende snestorm på en mørk og stenet bjergtop i frostgrader. Og når jeg lukker øjnene, er det præcis hvad jeg ser".


Han fortsætter med at forklare om nummeret "Your Final Setting Sun", hvis lyd kommer fra "de rå og ubøjelige skrifter af Cormac McCarthy, hvis solblegede, "hårde-som-søm"-karakterer har en "det kunne være dig"-følelse. Det er den ene sang på albummet, som spillede en film i mit hoved, mens jeg skrev den. Omkvædet kom til mig, mens jeg kørte ned af en øde Montana-vej i en smuk og uhyggelig solnedgang".   

Jason Lytle tager inden albummets udgivelse den 15. oktober på en Europaturné, som i denne omgang dog ikke bringer ham forbi Danmark. Skulle man alligevel have lyst til at opleve sangeren live, kommer han til Malmö Festival den 22. august.

Dept. Of Disappearance Tracklist:


01 Dept. of Disappearance

02 Matterhorn

03 Young Saints


04 Hangtown

05 Get Up and Go

06 Last Problem of the Alps


07 Willow Wand Willow Wand

08 Somewhere There's a Someone

09 Chopin Drives Truck to the Dump


10 Your Final Setting Sun

11 Gimme Click Gimme Grid

ANNONCE