Nyhed

Killswitch Engage offentliggør ny, gammel forsanger

Killswitch Engage: Jesse Leach er tilbage!

Den 4. januar annoncerede Killswitch Engage, at forsangeren igennem ni år, Howard Jones, havde besluttet at forlade bandet. Bandet gav ingen forklaring på, hvorfor Jones forlod bandet, men sagde på deres hjemmeside "Af respekt for alle involverede vil vi ikke diskutere de specifikke årsager bag Jones' beslutning".

Killswitch Engage gav hints omkring den hvem kommende forsanger ville være, da de den 6. februar uploadede et gruppebillede på deres hjemmeside, hvor Jesse Leach var med.

Den 8. februar blev det officielt, da bandet annoncerede, at de havde fundet deres forsanger, og det var et velkendt ansigt: den oprindelige sanger i bandet Jesse Leach. Leach var med fra starten, da Killswitch Engage blev dannet i 1999. Leach forlod bandet i 2002, få dage inden de skulle spille en række koncerter. Måden hvorpå han forlod bandet var via e-mail, hvilket bassist Mike D'Antonio har udtalt følgende om: "Efter at have hængt ud med den fyr i tre år, og betragtet ham som en bror, så er det at få en e-mail sgu lidt hårdt." Bandet måtte hurtigt finde en erstatning for Leach, hvor Philip Labonte (All That Remains) aflagde en prøve, men tabte til Jones.

Leach sang på bandets to første albums, "Killswitch Engage" og "Alive Or Just Breathing" fra 2000 og 2002. Selvom Leach forlod bandet i 2002 bliver hans vokalarbejde på "Alive Or Just Breathing" stadig værdsat af hardcore KsE-fans.

Bandet har fortalt, at Leach aflagde prøve som erstatning for Jones, og slog benene væk under dem. De fortæller, "at efter en længere debat og nøje overvejelser er vi glade for at kunne fortælle at Jesse Leach er genforenet med Killswitch Engage. Vores job var at finde den bedste til at udfylde det store hul fra Jones… Leach kom med forslag til nyt materiale, og beviste, uden en skygge af tvivl, at han ville det her".

Killswitch Engage arbejder i øjeblikket på deres kommende album, som følger op på det selvbetitlede album fra 2009.

Bandet er klar med en Europaturné i løbet af sommeren, hvor de lægger vejen forbi Danmark den 15. juni, i forbindelse med Copenhell-festivalen.

 Turnédatoerne er som følger:

1-3/6 Rock Am Ring/Rock Im Park, Tyskland

8/6 Nickelsdorf, Østrig, Pannonia Fields II (Nova Rock)

15/6 København, Denmark (Copenhell)

16/6 Göteburg, Sweden (Metaltown)

22/6 Milano, Italien, Arena Fiera Milano (Gods Of Metal)

24/6 Dessel, Belgien, Festival Park Stenehel (Grasspop)

ANNONCE