Nyhed

Bob Marleys fødselsdag fejres på Atlas

Lørdag den 4. februar fejres reggae-legendens fødselsdag på spillestedet Atlas i Aarhus

Lørdag den 4. februar er spillestedet Atlas midt i Aarhus vært for en storstilet fejring af reggae-legenden Bob Marleys fødselsdag. Aftenen starter kl. 20.00 hvor Aarhus-baserede DJ Dave Q, Deejay Jazz samt DJ Jr. Lion vil spille et mix af det bedste fra Bob Marley, samt de nyeste reggae- og dancehall-toner.

Derefter vil Shungu, et 8 mands trommeband, sætte gang i de afrikanske rytmer, som jamaicanske Bob Marley også fandt inspiration i til sin musik. Shungus medlemmer har rødder i Ghana, Senegal, Zimbabwe og Kenya, og ud over traditionelle, afrikanske trommerytmer udført i afrikanske dragter, vil de denne aften helt eksklusivt "chante" nogle af Bob Marleys sange.

Aftenens hovednavn er roots reggae-bandet Rasites. Det fire mand store band er fra London, men har alle rødder på Jamaica. Rasites har eksisteret siden 1996 og har fra starten af søgt inspiration i de gamle reggae-kunstnere, såsom the Wailers og Morgan Heritage, så stilen ligger med andre ord inden for traditionel reggae  Allerede tilbage i 1998, da bandmedlemmerne var unge teenagere, vandt de i England en konkurrence hvor førstepræmien var en liveoptræden på den berømte Reggae Sun Splash festival på Jamaica.

Rasites har i de senere år arbejdet sammen med forskellige reggae- og dancehall-kunstnere, heriblandt Luciano, Mykal Rose og Dean Fraser. De har netop afsluttet en tour i USA som opvarmningsband for Bob Marleys ældste søn, Ziggy Marley. Seneste pladeudgivelse er fra 2008: "Sex, Violence and Drugs". Alle som har betalt indgang på Atlas er bagefter velkomne til at feste videre på Godsbanen i Aarhus, hvor reggae- og dancehall-dj's vil spille op til dans.

Bag arrangementet står to ildsjæle fra Jamaica, Dave Quarrie og Henzel Clarke, der begge har boet i Aarhus i nogle år, og også før afholdt flere succesfulde reggae events og koncerter under navnet Jam Yard. Jam Yard ønsker at sætte fokus på jamaicansk kultur og traditioner gennem reggae-musik, energisk dans, eksotisk mad og tøj m.m. Formålet er at danskerne får større forståelse for kulturen og musikken og skabe netværk. Endvidere gives der råd og vejledning til dem der ønsker at rejse til reggae'ens moderland, Jamaica.

Dørene på Atlas, Vester Allé 15 i Aarhus åbner kl. 20.00, hvor der bliver spillet et udvalg af Bob Marleys bedste sange. Pre-show med Shungu starter kl. 21.00 og ca. Kl. 23.00 går Rasites på scenen. Entré er 140 kr. og billetter kan købes online på Atlas' hjemmeside, ved direkte kontakt til Jam Yard eller på aftenen i døren.

ANNONCE