Nyhed

Pato udgiver nyt og tager på tour

Den 27. februar udkommer Patos nye album "Ca lige her", og den 22. marts starter en turne rundt i det danske land

Fra Patos nye album "Ca lige her" er singlen "Gå for det" allerede blevet spillet flittigt rundt om i det danske radiounivers, hvilket blandt andet har resulteret i en status af Ugens Uundgåelige på P3. Nu er albummets anden single så kommet i æteren. En single, der har fået titlen "Hvis du vil ha'", og ifølge Pato rummer den single alt, hvad albummet handler om:

"Historien om "Hvis du vil ha'" er historien om hele pladen. Det var sangen, der startede hele ideen om at lave en plade på dansk og samtidig også gjorde mig opmærksom på, at det at synge på dansk kunne være utrolig givende rent kreativt. Min daværende kæreste, nuværende kone, var ude at rejse i længere tid og jeg savnede hende frygteligt. Så på en stille aften i maj '10, fandt jeg ved et tilfælde en halv guitar-ide som min gamle ven Sune Grip havde indspillet for mig, og så kørte det ligesom af sig selv, fortæller Pato og fortsætter:

"Der er en klar linje tilbage til "Nighthawks", forskellen er bare at "Nighthawks" (debutsinglen fra 2005, red.) blev skrevet af en 24-årig dreng med ild i røven om en perfekt nat i byen og om ikke at ville gå hjem, og "Hvis du vil ha'" handler om en 34-årig mand, der går hjem med sin kæreste efter en perfekt nat og står op søndag morgen og går en tur igennem København. Omkvædet er byturen, versene er dagen efter. Alt i den sang er møntet på min kæreste. Da jeg skrev sangen boede vi i København NV og den tur, der er beskrevet, er den tur vi gik. At det er en sang om en københavner-kærligheds-historie, er næsten en underdrivelse."

Fans af Pato kan dog ikke kun glæde sig til det nye album, for efter releasen drager han nemlig ud på landevejene for at spille Danmark tyndt med sit band under armen og publikum i sin hule hånd.

22/3: Albertslund, Forbrændingen

23/3: Næstved, Vershuset 

24/3: Roskilde, Gimle 

6/4: Lyngby, Templet

7/4: Horsens, Kulisselageret

12/4: Sønderborg, Sønderborghus 

13/4: Århus, Train

14/4: Aalborg, Studenterhuset 

20/4: Odense, Kulturmaskinen 

21/4: København, Vega 

Billetsalget er i gang via GAFFA Live.

 

ANNONCE