Nyhed

Meat Loaf sagsøger hyldest-kunstner

Manden bag farsbrødet sagsøger hyldestprojektet ”To Hell And Back” for brug af domænet Meatloaf.org

"To Hell And Back" er et hyldestprojekt til Meat Loaf, og bag konceptet står den britisk-boende sanger, Dean Torkington. Han står nu over for en retssag, da den amerikanske rocksangers advokater beskylder ham for at være "cyber-BZ'er" og "online-bedrager", grundet hans brug af hjemmesiden Meatload.org.

Meat Loaf, med det borgerlige navn Michael Aday, hævder at Torkington "kommercielt udnyttede intetnet top-level domænenavnet MeatLoaf.org til at kapitalisere på kunstnerens berømthed". Desuden mener han, at Torkington er "ansvarlig for store skader, herunder lovbestemte erstatninger på op til 100.000 dollars for "cypersquatting"".

Dean Torkington udtaler på den omstridte hjemmeside: "Tidligere på måneden modtog jeg en kopi af retssagen sendt til mit hjem og min e-mail. Jeg har alle intentioner om at forsvare dette, for at beskytte mit gode navn og vil ikke blive mobbet væk på denne måde. Jeg har relanceret mig selv som en multi-rock-hyldest og optræder som Bon Jovi, Aerosmiths Steve Tyler, U2, Bruce Springsteen med flere i mine "Legends Of Rock"-shows.  Jeg kan virkelig ikke se hvad hans problem er eller hvad han juridisk beskylder mig for. Jeg er ikke skyld til "cypersquatting" eller i at udgive mig selv som ham.


Flagermus fra helvede

Det viser sig ikke at være første gang, at Torkington får "Bat Out Of Hell"-sangerens vrede at føle. Tilbage i 2003 trak Meat Loaf ham om bag scenen til en koncert i Liverpool og bad ham fjerne sin bil, som havde "Bat Out Of Hell"-albumkunsten på siden.

Torkington udtaler sig om valget af at udgive sig for at være netop Meat Loaf: "Jeg har været Meat Loaf-hyldestperformer siden 1996. Før i tiden var jeg en Elton John-performer, men jeg tog en del på i vægt og besluttede derfor at blive til Meat Loaf. Jeg efterlignede ham så godt som jeg kunne. Jeg har et fuldt sceneshow med motorcykel og et stort billede af album coveret til "Bat Out Of Hell" som baggrund".


"På baggrund af denne episode vil jeg gå tilbage til at imitere Elton John mere. Det er til enhver tid mindre besværligt end at være en Meat Loaf-hyldestperformer. Jeg har taget showet rundt alle mulige steder og promoveret ham (Meat Load, red.) igennem alle disse år. Jeg har også lavet velgørenhedskoncerter. Men når den person du skildrer, gør dit liv til et helvede, bliver man i tvivl om, hvorvidt man stadig ønsker at være som den person". 

Torkington har tilbudt at sælge domænenavnet til hjemmesiden for 8.000 pund, men er kun blevet tilbudt 1.300 pund.

Se Dean Torkington optræde som Meat Loaf


ANNONCE