Nyhed

Sonic Youth planlægger omfattende arkivudgivelse

Støjrockgruppen arbejder på udgivelse af arkivmateriale

Sonic Youth-guitaristen Lee Ranaldo har fortalt i et interview til BBC Radio 5, at gruppen arbejder på at udgive både lydoptagelser og videomateriale fra deres arkiv. Sonic Youth blev dannet tilbage i 1981 og har derfor 30 års materiale, som de har digitaliseret for at bevare det, at trække på.

En af de udgivelser som efter sigende er på vej, er en turnéfilm fra 1986, som lige nu er ved at blive færdigredigeret. Derudover har gruppen planlagt at udgive numre fra en koncert i 1985 "inden for de næste par måneder". Lee Ranaldo fortalte desuden til BBC, at Sonic Youth også har en samling af uudgivet filmmusik, som de har indspillet gennem årene, på trapperne.

I interviewet udtalte guitaristen sig også om fremtiden for Sonic Youth, efter at frontfigurerne Thurston Moore og Kim Gordon, efter 27 års ægteskab, sidste år gik fra hinanden:


"Der sker helt sikkert en masse omrystning lige nu. Der er mange måder hvorpå de fire af os vil blive knyttet til hinanden i lang tid. Hvad angår nye optagelser eller nye turnéer, så er det umuligt at sige noget lige nu".

"Jeg tror, efter 30 år og det uheldige som skete, er det måske en godt tidspunkt til at holde en længere pause. Og hvis vi finder sammen igen, kan jeg forestille mig at vi på det tidspunkt vil blive fornyet på så mange måder og måske ønsker at udforske nye veje. Det er umuligt at sige hvad fremtiden bringer".

Ranaldo nævnte også, at bandet er ved at udarbejde demoer fra deres album "Sisters" fra 1987, som vil blive bonusmateriale på en måske kommende deluxe genudgivelse af albummet.


Siden 1987 har guitarist og sanger Lee Ranaldo også udsendt albums som soloartist. Lige nu er han aktuelt med det niende album, "Between The Times And The Tides". GAFFAs Finn P. Madsen gav albummet tre stjerner og skrev blandt andet således:

""Between The Times And The Tides" er det første soloalbum skåret over rockformatet, hvor guitaristen viser sig i yderst ordinære vendinger med hang til at dyrke sin egen udgave af Neil Young og The Byrds. "Waiting On A Dream" og "Xtina As I Knew Her" er tunge og pulserende med masser af psykedelisk røgelse, mens den fine sangskriver, som Ranaldo har i sig, bliver sagte foldet ud på de akustiske "Hammer Blows og Stranded"."

Lee Ranaldos soloprojekt kunne desuden opleves på dette års udgave af Roskilde Festival.


ANNONCE