Nyhed

Amerikansk støjrockikon giver koncert på dansk efterskole – og i Odense

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Stort navn på lille scene

Den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Thurston Moore er en ret hyppig gæst i Danmark, især efter at han er blevet adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København. I næste måned kan han opleves med band til Northern Winter Beat-festivalen i Aalborg 25. januar, og nu har han så også offentliggjort en solokoncert i en noget mindre by, nemlig på Musikefterskolen Humble på Langeland. Det sker mandag den 21. januar klokken 15, og koncerten arrangeres i samarbejde med Momentum Musik i Odense.

Om aftenen samme dag, altså 21. januar, giver Moore så koncert med band på Teater Momentum i Odense. Hans band består af Deb Googe fra My Bloody Valentine på bas, Jem Doulton (Rosin Murphy, Moloko) på trommer og James Sedwards, der blandt andet er kendt fra bandet Guapo på guitar.


Thurston Moore er især kendt som en af de to frontfigurer i det stilskabende støjrockband Sonic Youth, der var aktive fra 1981-2011 og påvirkede talrige kunstnere med deres brug af støjende guitarer og alternative stemninger, blandt andre støjrockerne Dinosaur Jr., shoegaze-pionererne My Bloody Valentine, slacker-rockerne Pavement og grungeikonerne Nirvana.

De seneste år er der kommet flere titler på musikerens CV, blandt andet producer, studietekniker, grafiker – og som nævnt adjungeret professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Moore er derfor blevet et hyppigt navn på den danske musikscene, og på den anden side af nytåret er der igen mulighed for at komme tæt på ikonet.

LÆS OGSÅ: Interview med koncertaktuelle Thurston Moore: Strategi for sameksistens


Moore er særligt kendt og hædret for at eksperimentere med de gængse opfattelser af guitarbaseret musik – noget, der også mærkes på hans seneste soloudspil Rock n Roll Consciousess fra 2017. Så hvis du vil opleve instrumentets potentiale blive udvidet med alt lige fra trommestikker til skruetrækkere, er der rig mulighed for det, når stjernen betræder den langelandske jord den 21. januar. Billetter kan købes i forsalg fra musikefterskolen.dk

Billetter til bandkoncerten på Teater Momentum 21. januar kan købes på Place2Book – der er kun 100 billetter i salg.

Guitarikonet annoncerede for nylig også en solokoncert på Tape i Aarhus den 23. januar, men denne koncert blev aflyst umiddelbart efter af logistiske årsager.


Thurston Moore gav i oktober en solokoncert på Momentum i Odense, en optræden som GAFFAs anmelder dog ikke var særlig imponeret af.

LÆS OGSÅ: Støjrocker i selvsving

ANNONCE