Nyhed

Støjrock-ikon gæster København

GAFFA - alt om musik

Sonic Youth-grundlæggeren spiller på ALICE

Thurston Moore, der blandt andet er kendt som medstifter og guitarist i Sonic Youth, giver koncert på spillestedet ALICE i København den 27. september kl 21.00. Det sker i forbindelse med Thurston Moore Groups udgivelse af bokssættet Spirit Counsel, der består af tre CD’er. Bandet Thurston Moore Group består af Sonic Youth guitaristen selv, My Bloody Valentine-bassisten Deb Googe og den elektroniske musiker Jon Leidecker, der går under navnet Wobbly.

LÆS OGSÅ: Interview med koncertaktuelle Thurston Moore: Strategi for sameksistens


Støjrock-pioneren fortæller om en episode på dansk jord, der førte til tilføjelsen af Jon Leidecker som det nyeste bandmedlem:

– Vi faldt alle sammen for Jon efter et uforglemmeligt øjeblik, der fandt sted på en perron ved en togstation, der lå ude på landet i Danmark, da vi stod ved siden af ham og sammen med de andre passagerer var vidne til, at han med sin håndholdte elektronik foretog en omfattende samtale med de lokale krager. Pludseligt fløj alle fuglene ind og omringede ham på perronen og begyndte at synge med ham.

Thurston Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth og sit mangeårige virke i feltet mellem rock, støj, avantgarde og improvisation sat et afgørende mærke på musikhistorien. Han står krediteret på mere end 800 udgivelser, primært som instrumentalist, komponist og sangskriver, men har også gjort sig som blandt andet producer, studiotekniker og grafiker og må i det hele taget kaldes et ikon for moderne alternativ musik.


Billetter til Thurston Moore Groups optræden på ALICE kan købes her.

Line-up 

Thurston Moore (Guitar) 


Deb Googe (Bass) 

James Sedwards (Guitar) 

Jem Doulton (Percussion) 


Jon Leidecker aka Wobbly (Electronics)

ANNONCE