Nyhed

Henrik Olesen aktuel med nye sange

Den anden halvdel af den hedengangne duo Olesen-Olesen på gaden med ny plade

Først udgav de en dobbeltudgivelse med hver sin plade, og efterfølgende blev samarbejdet helt skrinlagt mellem brødrene Peter H. og Henrik Olesen. De havde ellers kørt musikalsk parløb gennem et kvart århundrede, først Sort/Hvide landskaber, siden i engelsksprogede Greene og endelig som Olesen-Olesen.

I sidstnævnte regi udsendte brødrene fra 1997 og frem en stribe ikke storsælgende, men alle glimrende dansksprogede plader, hvoraf "Der er brev fra onkel Bob i Amerika" (2000), "Anonyme melankolikere" (2002), "Hårdnakket idyl" (2003) og "Solsort og forstærker" (2005) alle må fremhæves som højdepunkter.

I Olesen-Olesen var det som hovedregel – dog med svanesangen "Kain og Abel" som en undtagelse – storebror Peter H. Olesen, som stod for teksterne, mens Henrik komponerede musikken. Peter H. Olesen udsendte sidste år "Traditionen utro" med duoprojektet De Efterladte, og nu er Henrik Olesen altså også atter klar med nye sange, ligesom han var det i 2010 med en ep udgivet under pseudonymet Ukendt Under Et Andet Navn.

Det sker i form af ep'en "Ekskursion", som atter udsendes under pseudonymet Ukendt Under Et Andet Navn og indeholder fem nye, dansksprogede sange. Til daglig fungerer Olesen som guitarist i Er De Sjældne sammen med forfatteren Lone Hørslev og sangerinden Solveig Sandnes.

"Ekskursion" udkom på eget selskab den 4. juni.

Se en video til sangen "Newton" instrueret af Henrik Olesens nevø, Jonas Hollerup Helle:

ANNONCE