Nyhed

My Morning Jacket: Når vi går på scenen, er vi i en helt anden verden

Tirsdag spiller My Morning Jacket i Store Vega. Vi har fanget trommeslager Patrick Hallahan til en snak om, hvad vi kan forvente af koncerten.

Hvad kan vi forvente os af koncerten i Vega?

– Eftersom vi ikke turnerer med et album for tiden, kan I godt regne med at få et ret bredt udsnit fra hele vores bagkatalog. Lige nu giver vi vores fanklubmedlemmer mulighed for at vælge den første sang, vi spiller og komme med input til hvilke sjældenheder, de gerne vil høre, og så tager vi det med i sætlisten. Vi kalder hele denne process for "The Spontaneous Curation Series."

Der er en masse mennesker, der beundrer jer. Hvem er jeres yndlings-kendisfan?

– Hahahaha... Jeg er ikke helt siker på, at vi har kendisfans! Men Neil Young siger en masse pæne ting om, os, så det må næsten være ham.

Hvad laver I, når I ikke spiller?

– Jeg er både far og ægtemand, så jeg tilbringer så meget tid med min familie, som jeg kan. Ellers laver jeg mad, går ture, spiller musik med andre mennesker. Jeg er også ved at lege lidt med at producer. Livet er godt!

Hvad gør I lige inden, I går på scenen?

– Før vi går på scenen strækker vi ud og tager det stille og roligt. Det er vigtigt at komme i den rette sindstilstand, og vi tager det meget seriøst. Når først vi går på scenen, er vi i en helt anden verden.

Hvad er der sket af vanvittige ting på landevejen?

– Bare det at være på landevejen er vanvittigt, men engang sad vores bus fast i sneen, og vi måtte alle fem ud og skubbe den fri. Vi havde alle sammen fået et par drinks. Det var ret morsomt!

I er et meget rost live-band. Hvem er dit eget yndlings-live-band?

– Lige nu er det The Preservation Hall Jazz Band! Det bliver ikke meget bedre end at se de gutter optræde. De er virkelig et skønt syn!

Hvad lytter du til i bandbussen?

– Jeg lytter til Tune-Yards, Alabama Shakes, Faith No More, Beyoncé, Les McCann... det skifter fra dag til dag.

Er der nogle steder i Danmark, du gerne vil se, nu du er her?

– Jeg vil gerne opleve den mere rå og naturlige side af Danmark. Jeg har kun set billeder og dokumentarfilm, og jeg ville gerne opleve det rigtigt.

Hvordan sammensætter man den perfekte sætliste?

– Vi prøver at tage hensyn til energien i showet, så det er en balance mellem at spille det, folk gerne vil høre, hvad vi selv har lyst til og så ellers tage hensyn til det publikum vi spiller for.

Kender du nogle danske bands?

– The Raveonettes er det eneste danske band, jeg kan komme i tanker om, som jeg har lyttet indgående til. Jeg ville meget gerne lære flere danske bands at kende.

Hvorfor blev koncerten i Aarhus dagen før København-koncerten aflyst?

– Vi var desværre nødt til at aflyse af logistiske årsager. Danmark er et land, vi sjældent turnerer i, så det var ikke nogen sjov beslutning at aflyse Aarhus. Vi håber at kunne spille flere koncerter i Danmark på vores næste tour.

Ved koncerten i Vega 26. juni bliver opvarmningen leveret af Figurines-sanger Christian Hjelm, der her fremfører sine dansksprogede solosange. Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.

 

ANNONCE