Nyhed

Nyt album fra Skunk Anansie

Det engelske rockband Skunk Anansie er klar med et nyt album og besøger København på deres turné til november

Så er der igen nyt fra Skunk Anansie – til september udkommer bandets sjette studiealbum, som kommer til at efterfølge det anmelderroste "Wonderlustre" fra 2010. Udgivelsen bliver fulgt op af en omfattende Europaturné, som blandt andet leder bandet forbi Falconer Salen.

Skunk Anansie slog igennem tilbage i 1990'erne, hvor de med debutpladen "Paranoid And Sunburnt" (1995) slog deres navn fast på den alternative engelske scene. Successen fortsatte året efter med album "Stoosh", og i det hele taget havde den hårdtslående gruppe mange hitsingler i perioden 1995-1997. I 1999 udkom bandet med deres tredje album "Post Orgasmic Chill", men gik derefter i opløsning i 2001.  

Dette blev starten på den karismatiske sangerinde Skins solokarriere. Hun udsendte to soloalbums inden Skunk Anansie i 2009 fandt sammen igen. Genforeningen resulterede i albummet "Wonderlustre" (2010), som modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Han skrev blandt andet: "Skunk Anansie med den iltre sangerinde Skin i den absolutte hovedrolle gjorde et godt indtryk på Copenhagen Live og følger nu op med det første studiealbum i ti år. Og de mellemliggende år virker til at have gjort det godt for Skin og hendes skarpt spillende orkester, der på Wonderlustre er gået efter melodien i første omgang, og virker mindre fokuseret på de store og voldsomme energiudladninger."

Nu er efterfølgeren "Black Traffic" så på vej, og Skin udtaler følgende om den kommende udgivelse:

"Vi har ønsket selv at være ansvarlige over for vores egen skæbne i mange år. Dommedags- og dysterhedskøbmændene klynker måske over musikindustrien, men vi har set det som en positiv mulighed for at genopfinde hvordan vi arbejder og tage mere kontrol over vores kunstform. Med det nye album "Black Traffic" og det nye pladeselskab er vi virkelig begejstrede for Skunks fremtid. Dette er mit personlige favoritalbum, endda bedre end "Wonderlustre", som affødte nogle gode sange. Vi er tilbage, og f**k vi skal nyde hvert minut af det!"

Albummet er indspillet i London, hvor Skunk Anansie selv har stået for produktionen i samarbejde med Chris Sheldon. Jeremy Wheatly og Adrian Bushby har mikset pladen, som er på gaden den 14. september. Albummet bliver den første uafhængige udgivelse via gruppens eget label Boogooyamma.

Siden gruppens genforening har de besøgt Danmark flere gange. Senest var på Skanderborg Festival sidste år, hvor GAFFAs Ole Rosenstand Svidt gav koncerten fire stjerner. Nu kan man så igen opleve bandet i Danmark, når de den 28. november runder Falconer Salen i forbindelse med deres Europaturné.

Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE