Nyhed

Tinderbox er klar med fire nye navne

GAFFA – alt om musik

The Chainsmokers, Sheryl Crow, Skunk Anansie og Gnags er føjet til programmet

Tinderbox har netop, i forbindelse med Odense Kommunes Nytårskur, offentliggjort fire nye navne til årets festival.

Blandt disse finder vi The Chainsmokers, der vil give deres første danske festivalkoncert. Den amerikanske dj- og producerduo alias Andrew Taggart og Alex Pall er blandt andet kendt for megahittet "Closer" featuring Halsey, der, siden det udkom i sommeren 2016, er blevet afspillet mere end 1,4 milliarder gange på Spotify, hvilket gør det til den tredje mest afspillede sang på Spotify nogensinde, kun overgået af Ed Sheerans "Shape of You" og Drakes "One Dance" på henholdsvis første- og andenpladsen. Sangen har oven i det mere end 2,7 milliarder afspilninger på YouTube, og den har ligget nummer et på singlehitlisten i mere end 20 forskellige lande inklusive Danmark.

The Chainsmokers debuterede i 2014 med sangen “#Selfie”, og på mindre end fem år er de blevet et af de største EDM-navne. Den Grammy-vindende ”Don’t Let Me Down” og samarbejdet med Coldplay på ”Something Just Like This” gør sammen med ”Closer”, at The Chainsmokers har hele tre sange i top 25 over de mest streamede sange på Spotify nogensinde, hvilket kun Ed Sheeran og Justin Bieber også har opnået.

Live blander duoen passager med livetrommer, keyboards og Andrew Taggart som sanger ind i deres dj-sæt, hvilket blandt andet kunne opleves i Royal Arena i marts 2018.

LÆS OGSÅ: Kæden hopper af

Efter en periode som korsanger for blandt andet Michael Jackson og Tina Turner fik ligeledes amerikanske Sheryl Crow i 1993 et enormt gennembrud med debutpladen Tuesday Night Music Club, der blandede pop, rock og country. Siden da har hun solgt mere end 50 millioner plader på verdensplan, fået ni Grammy-priser og har indspillet sangen ”Tomorrow Never Dies” til James Bond-filmen af samme navn – i øvrigt en film, også Swan Lee bød ind med en sang til.

Debutpladen rummede seks singler inklusive ”All I Wanna Do” og "Strong Enough", og karrieren fortsatte med hits som ”If It Makes You Happy”, “Everyday is a Winding Road”, “My Favorite Mistake” og “Soak Up the Sun”. Sheryl Crow har ikke været her i landet siden 2010, hvor hun optrådte på Værket i Randers, og hun har ikke spillet på Fyn, siden hun gæstede Midtfyns Festival i 1997.

LÆS OGSÅ: Tilføjelsen af gamle hits kunne ikke redde to timer på rutinen

Et andet stort navn, der brød igennem i 90'erne er engelske Skunk Anansie. Gruppen var programsat til festivalen sidste år, men valgte at aflyse hele deres europæiske turné, da arbejdet med deres kommende album trak ud. Albummet er endnu ikke udkommet, men nu fokuserer gruppen på, at de kan fejre 25-års jubilæum i år, og i den forbindelse udsender de 25. januar livealbummet 25Live@25, hvor klassikere som ”Weak”, ”Charity”, ”All I Want”, ”Brazen (Weep)” og ”Hedonism” er at finde. Skunk Anansie optrådte sidst i Danmark i Store Vega i februar 2017, hvor GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: Det omfavnende og maniske kaos

Gnags får til sommer debut på Tinderbox. Bandet bag "Slingrer ned ad Vestergade", ”Vilde kaniner”, "Danmark", ”Den dejligste morgen”, "Mr. Swing King" og et utal af andre hits har i årtier leveret medrivende koncerter med garanti for, at Peter A.G. hælder danskvand ud over sig selv. I år er det hele 53 år siden, gruppen blev dannet, om end Peter A.G. er det eneste oprindelige medlem, og sidste år var de surprise-navn, da Thomas Helmig åbnede Aarhus Festuge.

LÆS OGSÅ: Gnags sparkede festivalen i gang

– Det kan nærmest ikke overdrives, hvor store The Chainsmokers er lige nu. Deres popularitet på Spotify og YouTube er på højde med Ed Sheerans, og vi så jo, hvordan det gik, da der blev sat billetter i salg til hans danske koncerter. Så vi har meget store forventninger til The Chainsmokers, der ikke bare kommer med masser af højaktuelle monsterhits, men også et virkelig festligt og medrivende show, siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Dermed er der 12 navne på plakaten til femte udgave af Tinderbox, og festivalen forventer, at der vil komme endnu flere navne til i slutningen af måneden.

Programmet for Tinderbox 2019 er efter de tre første offentliggørelser som følger: A$AP Rock, Benal, The Chainsmokers, Dropkick Murphys, Gnags, L.O.C., Lana Del Rey, Lydmor, Macklemore, Skunk Anansie, Suspekt og Swedish House Mafia.

Tinderbox 2019 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 27.-29. juni 2019, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.