Nyhed

Anna Rosenkilde klar med debutalbum

Den 14. maj udgiver den danske sangerinde og sangskriver sit debutalbum "White Woods". GAFFA har talt med den albumaktuelle sangerinde.

Den danske sangerinde Anna Rosenkilde udgav i 2010 ep'en "Under The Skin of a Skeleton Zebra". Den blev lavet i samarbejde med producer og altmuligmand Henrik Marstal. Den 14. maj er Anna klar med sit debutalbum "White Woods". Et album, hvor hun har valgt at gøre det hele selv, og som er udsprunget af en fascination af menneskets evne til at forestille sig ting.

Personlig produktion

Anna fortæller GAFFA om, hvorfor hun har valgt at lave alting selv. "Planen var, at jeg ville tage produktionen et stykke af vejen selv, og så skulle der komme en co-producer ind senere. På et tidspunkt var jeg bare nået så langt med det selv, at jeg ligeså godt kunne gøre det færdigt. Jeg er blevet rigtig glad for resultatet. Det er ikke nogen specielt strømlinet plade, og den er i hvert fald ikke overproduceret. Men det er mit udtryk. Det er nøgent, og det er jeg glad for."

Anna forklarer også, hvordan hun i processen har fokuseret meget på at få en bestemt stemning frem i nummeret. Tekster og sange skrives simultant og skaber i fællesskab sangens stemning. "Denne symbiose håber jeg, at  jeg har formidlet videre i produktionen. På den måde har det været en fordel, at jeg selv har stået for det hele. Jeg har selv haft en idé om, hvad disse numre skulle, og hvilken stemning jeg ville have frem."

De hvide skove

Anna forklarer at titlen "White Woods" på en måde kan forstås som "en verden, man kan gå ind i. Det er ikke tænkt som et parallelt univers, men det er en måde at opleve den verden, som man er i, på. Nogle gange er det mere vigtigt, hvordan man ser på tingene, end hvordan de egentlig er. Jeg tror det er tænkt som en opfordring til at se verden i sin egen optik. Det skal ikke opfattes som en flugt fra virkeligheden, men nærmere som en måde at opfatte tingene på, så man bliver glad for dem."

Anna fortæller, at hun håber på at hendes musik kan være med til at skabe nye ideer hos folk. "Musikken skal være stof til eftertanke, uden at det bliver for intellektuelt. Musik er en meget sanselig ting. Jeg håber, at musikken kan få folk til at reflektere over nogle ting i deres liv. At det kan åbne for nogle tanker, stemninger og måder at se tingene på. Virkeligheden kan se anderledes ud, når bare vi bruger vores evne til at forestille os."

Anna Rosenkilde holder releaseparty for det nye album 11. maj klokken 20 på Musikcaféen i København. Der er gratis adgang. Læs mere på hendes hjemmeside.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE