Nyhed

Handsome Furs stopper

Duoen bestående af ægteparret Dan Boeckner og Alexei Perry afslutter det musikalske samarbejde

Den canadiske duo Handsome Furs – alias ægteparret Dan Boeckner (også kendt som sanger i pauseholdende Wolf Parade) og Alexei Perry – er gået i opløsning, fortæller duoen på sin hjemmeside.

– Det er med tungt hjerte, at vi fortæller jer, at Handsome Furs er historie. Det vigtigste at sige lige nu er, at vi er meget taknemmelige for al den kærlighed, vi har fået fra fans over hele verden. Tak for alt! Det har været seks fantastiske år, og vi skylder jer alt, skriver duoen.

Bandet debuterede i 2007 med albummet "Plague Park". I 2009 fulgte de det op med "Face Control", mens deres seneste album, "Sound Capital" blev udgivet sidste år. "Face Control" var dog deres største succes. Pladen kan ses som en slags rejsedagbog fra Østeuropa. Albummets titel refererer til en udbredt dørmandspolitik i det russiske natteliv. I et interview med GAFFA fortalte Dan Boeckner følgende om albummets titel:

– Vi var i Moskva sidste år, hvor de har en politik om, at det kun er smukke mennesker, der må komme ind på de smarte klubber og restauranter. Den gamle Østblok er styret af mafiaen, og de har en sindssygt korrupt og kapitalistisk tankegang. Det er deres forøg på at få en luksuskultur, hvor kun rige og smukke menneske er velkomne. Og vi snakker altså ikke bare om, at man skal have pæne sko på. Man skal simpelthen være fysisk smuk, du ved markante kindben og patter. Vi tog til sådan en smart restaurant for at spise frokost, og selv så tidligt på dagen blev vi ikke lukket ind på grund af den såkaldte "Face Control".

"Sound Capital" blev udgivet i begyndelsen af ​​juli sidste år. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen gav albummet fem stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Igen har parret fået det maksimale ud af en minimal maskinpark med raserende og bankende beats, tynde synthtemaer, samt lidt skærende guitar og Boeckners besjælede og besatte vokal."

Dan Boeckner er nok mest kendt for sin rolle som sanger i det for tiden pauseholdende canadiske band Wolf Parade, hvor han delte rollen som frontfigur med Spencer Krug, der besøgte Pop Revo-festivalen i Aarhus i lørdags med sit nye projekt Moonface. Boeckner er tidligere medlem af indie-rockbandet Atlas Strategic. 

Dan Boeckner har netop annonceret et nyt band, Divine Fits, sammen med Spoons frotmand Britt Daniel og trommeslageren Sam Brown fra punkbandet New Bomb Turks. Gruppen udgiver senere på året deres debutalbum, produceret af Nick Launay (Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs, Nick Cave and The Bad Seeds med flere). Det endnu unavngivne album udkommer på pladeselskabet Merge Records (Arcade Fire, Destroyer, Lambchop med flere).

ANNONCE