Nyhed

Tone udgiver gratis ep og holder gratis koncerter

Den aalborgensiske sangerinde og elektronikakunstner giver det hele væk

Gratis koncert, gratis album-ep og fri kopiering.

Det er ingredienserne i den danske miniturné, som den aalborgensiske sangerinde og elektronikakunstner Tone er i gang med. Det er der måske ikke så meget nyt i. Tone og hendes pladeselskab udgav i 2008 albummet "Small Arm of Sea" under devisen "Please copy this record to all of your friends". Hendes nye ep, der er forløber for det tredje album, bliver givet gratis væk på usb på miniturnéen, og så er det op til fansene at fortsætte med distributionen.

Tone, hvis kristne navn er Sofie Nielsen, lagde ud i Aalborg på Platform 4 i den gamle Karolinelund onsdag aften. Der fik de over 100 fremmødte gæster mulighed for at lytte til blandt andet det nye materiale, som handler om, så vidt GAFFAs udsendte kunne forstå, udstoppede dyr. Ja, udstoppede dyr. Ja, det lyder mærkeligt. Og komisk. Men kan man abstrahere fra det, så er Tones lydunivers både behageligt og spændende. Det kan dog godt blive lidt ensformigt at lytte til ambient electronica i en time. Men det er jo mest en smagssag. En koncert med Tone kræver nok en særlig sindstilstand eller et særligt venue.

Den første koncert på turnéen bar også præg af lidt usikkerhed hos den optrædende unge dame. Enkelte småfejl og problemer med at fange den rette tone genererede en lille smule, men det overordnede indtryk var positivt. Og publikum bakkede godt op med passende klapsalver.

Når det tredje album udkommer, så vil det blive muligt at downloade det ganske gratis. Der er ingen grund til at panikke, hvis man ikke får fat i en af de eksklusive usb'er på miniturnéen. Og skulle man have lyst til at støtte Tones arbejde økonomisk, så er det skam muligt. Ud over vinyludgivelser, så sælger pladeselskabet også merchandise. Men lige nu handler det om at få udbredt musikken. I aftes kunne københavnerne glæde sig til gratis koncert på Din Nye Ven, mens arhusianerne bliver forkælet lørdag aften på Café Pustervig.

Find mere info på Facebook

ANNONCE