Nyhed

Guide: Dem skal du høre i weekenden

Hvad skal du se og høre i weekenden af koncerter? GAFFA giver dig 11 gode bud.

Ugen er så småt ved at gå på hæld, og vanen tro giver vi dig her fredag en guide til weekendens mest spændende koncerter. Der er i skrivende stund billetter til alle koncerter. Derfor nævner vi ikke lørdagens udsolgte koncert med I Got You On Tape i Templet i Kongens Lyngby. Du kan finde flere bud på gode live-oplevelser i weekenden på GAFFA Live

FREDAG:

København


Nikolaj Nørlund, Pumpehuset, klokken 20.00 

Den 30. januar udkom albummet "Alt Sammen, Lige Nu", som høstede mange roser fra anmelderne. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen gav albummet 4 stjerner og skrev: "Det er nu en imponerende portion musikalsk overskud, som Nikolaj Nørlund formår at fremføre på "Alt Sammen, Lige Nu"… En lille finesse ved albummet er de mange flerstemmige vokalarrangementer, der tilfører sangene en dejlig umiddelbarhed… På den poetiske del af sangmaterialet er Nikolaj Nørlund stadig i en klasse for sig selv." I aften kan de opleves i Pumpehuset med support fra Dig & Mig.

Music Freedom Day, Nørrebrohallen


Imorgen samler en snes rappere og dj's sig på scenen i Nørrebrohallen for at fejre musikkens frihedsdag, og det er i et internationalt selskab med musikere og kunstnere i mere end tyve lande, som alle benytter den årlige Music Freedom Day for at markere, hvorfor musikalsk ytringsfrihed er vigtig. Blandt de optrædende ved arrangementet i Nørrebrohallen er Blac Toros Click, Vakili, Alx og Malik Big.  

Aarhus

N*Grandjean, Voxhall, klokken 21.00 


N*Grandjean udgav i 2008 debutalbummet "Carrying Stars", som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gavn tre stjerner og skrev: "Nikolaj Grandjean har et godt popøre, og hans sang på "Carrying Stars" er varm og rørende i sin blå tone". GAFFAs læsere har dog tildelt albummet seks stjerner. Siden er albummet "Fairly Young" udkommet i 2011.  

Frederiksværk 


Medina, Gjethuset, klokken 20.00 (billedet)

I november udgav Medina dvd'en "For Altid", der foruden dokumentaren af samme navn også indeholder en akustisk liveperformance med seks af sangerindens største hits i form af "Ensom", "For Altid", "Addiction", "Gutter", "Kun For Mig" og "Vi To".

Denne udgivelse er blevet fulgt af en turné i starten af 2012 og bringer i aften til Gjethuset i Frederiksværk.


Kongens Lyngby

Honningbarna, Templet, klokken 21.00 

I slutningen af januar døde Anders Askildsen Eikås, trommeslageren i den fremadstormende norske punkrockgruppe Honningbarna, på tragisk vis i en trafikulykke, kun 20 år gammel. Dette satte naturligt nok spørgsmålstegn ved gruppens fremtid, men de har valgt at fortsætte. Honningbarna debuterede sidste år med albummet "La Alarmane Gå", som i januar blev tildelt en Spellemannspris, Norges svar på Grammyen, for årets norske rockalbum. De gav også talrige koncerter i ind- og udland, blandt andet på Roskilde Festival.


Vejle

Mikael Simpson, Bygningen, klokken 21.00 

Mikael Simpson udgav i september sit femte studiealbum, det vanen tro ganske anmelderroste "Noget Laant, Noget Blaat" og drog kort efter på en ganske lille Danmarksturné til blot Aalborg, København og Aarhus.


GAFFA anmeldte Simpsons koncert på Studenterhuset i Aalborg i september, hvor Kristian Pedersen uddelte fem stjerner. Nu drager Mikael Simpson på en længere turné, denne gang med opvarmning fra det fremadstormende unge københavnske band Ulige Numre, der har fået et regulært internet-hit dette efterår med sangen og videoen "København".

LØRDAG:

Aarhus


Tim Christensen + The Raveonettes, Scandinavian Congress Center, klokken 20.00 

En bredt favnende aften tegner sig, når de to store 90'er-ikoner Sune Wagner og Tim Christensen skal optræde samme aften på samme scene. Det er dog med hver deres band. Wagner med Sharin Foo og Christensen med The Damn Crystals. Denne aften er det The Raveonettes, der varmer op for Christensen.

Jayhawks, Voxhall, klokken 21.00 


I midten af 80'erne opstod det alternative country-rock band The Jayhawks, som i dag er mest kendt for debutalbummet "Hollywood Town Hall" fra 1992 og "Tomorrow The Green Grass", der fulgte tre år efter. I 2003 udgav medlemmerne Gary Louris, Mark Olson, Tim O'Reagan, Karen Grotberg og Marc Perlman albummet "Rainy Day Music", og efter en albumpause på godt otte år har The Jayhawks netop udgivet "Mockingbird Time", som er blevet tildelt fire stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen. I august måned gav gruppen koncert i Amager Bio i København. Her fulgte en fire-stjernet anmeldelse af GAFFAs Peter Lykke Madsen.

Esbjerg

Malk De Koijn, Tobakken, klokken 21.00  


Malk De Koijn er taget på turné på de danske spillesteder, og det er med rygsækken fyldt med roser. Sidste år udgav gruppen albummet "Toback To The Fromtime", som var efterfølgeren til den ni år tidligere "Sneglzilla". "Toback To The Fromtime" har høstet mange roser, og GAFFA gav albummet 5 stjerner og skrev blandt andet at "meget er sket i dansk hiphop siden sidst, og det samme gælder i øvrigt de tre Malk-medlemmer, men de har det stadig i sig. De skæve tekster, der giver nye dimensioner, uanset hvor mange gange man hører dem, underspillede ordspil og referencer, der strækker sig hele vejen til Langestrand og tilbage igen". 

SØNDAG:

København


Ed Sheeran, Vega, klokken 20.00 

Englands bedst sælgende nye navn, Ed Sheeran, var oprindeligt booket til at spille i Lille Vega 4. marts. Men på grund af hans store succes har der været en stor efterspørgsel efter billetter til koncerten, hvilket har fået arrangørerne til at flytte koncerten til Store Vega.

Aarhus


Active Child, Voxhall, klokken 21.00 

Med harpe, falset-vokal og tunge beats som de bærende elementer skaber Active Child et unikt musikalsk udtryk i spændingsfeltet mellem r&b og synthpop. Den 4. marts kan den albumaktuelle amerikaner opleves live i VoxHall. 

ANNONCE