Nyhed

Jet er løbet tør for brændstof

Rockerne fra Australien hittede stort med ”Are You Gonna Be My Girl?”

De australske rockere Jet har offentliggjort på deres officielle hjemmeside, at de i går den 26. marts, efter 11 år sammen, gik i opløsning. "Efter mange succesfulde år med at skrive, indspille og turnere ønsker vi at annoncere opløsningen som gruppe", skrev Jet i et kort indlæg.

"Fra de mange pubs, teatre, stadiums og festivaler overalt i verden var det fansene som gjorde vores fantastiske historie mulig, og vi ønsker at takke dem alle", skriver bandet videre.

Bandet blev dannet i 2001 og bestod af Nic Cester, Chris Cester, Cameron Munchey, Mark Wilson og Doug Armstrong. Bandet udsendte deres debutalbum "Get Born" i 2003, hvorfra singlen "Are You Gonna Be My Girl?" blev et kæmpehit. Albummet fik dog en blandet modtagelse, hvor kritikken især gik på, at bandet lånte for meget fra klassiske rockbands som The Rolling Stones og AC/DC. Ligheden mellem Jet og The Rolling Stones blev dog til en fordel for bandet, da The Rolling Stones siden inviterede gruppen med på turné. Debutalbummet solgte platin i USA og England, mens den scorede otte gange platin i hjemlandet Australien.


Overhalet indenom

Gruppen udsendte herefter "Shine On" i 2006, som iTunes Store kom til at lække to uger før tid. Dette resulterede i, at albummet endte på fildelingshjemmesider, som spredte ordet til bandets fans gennem deres Myspace-side. Albummet debuterede på 16. pladsen på Billboard 200-listen, samt på 3. pladsen på den Austalske ARIA albumliste. Albummet fik en blandet modtagelse, hvor Rolling Stone tildelte albummet tre ud af fem stjerner, mens Allmusic gav 4,5 ud af fem stjerner.

Tredje og sidste album udkom i 2009 med "Shaka Rock", som fik en generelt kritisk modtagelse, hvor GAFFAs Finn P. Madsen kun tildelte albummet to stjerner og skrev: "Stakkels Jet. Trods skyhøje salgstal i hjemlandet Australien og en stigende interesse fra det europæiske kontinent er det historien om et band, der var på banen først, men senere blev overhalet indenom og hjem af de Brit Award-vindende The Killers".


Alle medlemmer af bandet vil fokusere på nye projekter, hvor Nic Cester og Mark Wilson allerede er involverede i et nyt band, DamnDogs.

Hør og se Jets kæmpehit "Are You Gonna Be My Girl?" fra debutalbummet "Get Born" her:

 


ANNONCE