Nyhed

Ni nye navne til Nibe

Rasmus Walter, Svenstrup & Vendelboe og The Eclectic Moniker og seks andre gæster Nibe i år

Nibe Festival kaster om sig med navne til årets program, som nu blandt andet allerede tæller industri-metalbandet Ministry, Gavin DeGraw, L.O.C. og The Asteeroids Galaxy Tour. Nu er festivalen klar med ikke mindre end ni navne til årets program.

Rasmus Walter (billedet) udgav sit første soloalbum udkom i april 2011 og modtog mange roser, hvor Politiken gav albummet 4 ud af 6 hjerter og skrev: "Han har for første gang givet modersmålet en chance på sit første soloalbum, hvorfra førstesinglen 'Dybt vand' allerede er blevet spillet til (næsten) hudløshed i radioen. Og med god grund… Det er imponerende fermt håndværk og en af årets hidtil bedste danske sange." GAFFA gav ligeledes albummet 4 stjerner og skrev: "Det er sange, der i den grad fænger og gør Rasmus Walter til et forfriskende indslag på den danske rockscene", mens læserne har givet 5,71 stjerner i snit. 

Svenstrup & Vendelboe er en producer- og dj-duo inden for housegenren. Sammen udgav de "Glemmer Dig Aldrig" med Nadia, som fik premiere i Big Brother 2012 på Kanal 5. Duoen har også vundet to Danish DeeJay Awards for deres remix af Medinas "Kun For Mig" fra 2010 og "Vi To" fra 2011.


The Eclectic Moniker har for nylig har været Ugens Uundgåelige på P3 med "Easter Island" og kommer forbi festivalen med deres post-moderne indie-pop med en forkærlighed for afrikansk, caribisk og kinesisk instrumentering, fuldendt af en blanding af den bruneste 70'er-fusion og drømmende lyserød 80'er-pastiche, som de selv har beskrevet deres musik. Bandet udsender deres debutalbum i april.    

A Friend In London, de danske repræsentanter ved sidste års Europæiske Melodi Grand Prix, består af Tim Schou, Sebastian Vinther, Aske Damm Bramming og Esben Svane. Gruppen endte på en femteplads, men det holdt ikke bandet tilbage, og de udsendte singlen "Calling A Friend", som de dedikerede til deres fans.  

Nicholas Kidd har været et af sidste års mest omtalte nye danske navne, kendt for store YouTube-hits som "Kysset Med Jamel", "Gøre Sin Ting", "Ik' Lavet Penge" og debut-ep'en "Greatest Hits". Lige så hurtigt som han dukkede frem på musikscenen, lige på hurtigt meddelte Kidd, at han trak sig fra musikken. Det blev dog senere uddybet, at der var tale om, at Kidd-projektet stoppede, men at Westwood ville fortsætte med at lave musik.


Clemens udgiver 26. marts sit ottende album "Ingen Kender Dagen", hvorfra tre singler allerede har nået guld og platin. Næste single bliver titelnummeret "Ingen Kender Dagen", hvor den unge sanger og sangskriver Sarah West medvirker. Med på albummet er en række danske producere, heriblandt Nexus og Kato.

La Mano Ajena kommer fra Chile og blev dannet i 2002 af Joel Viera og Humberto Durán. Duoen spiller en blanding af rock, punk, latin-amerikansk folk og teatermusik. De udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2005, som blev efterfulgt af "Radio Galena" i 2008. Duoen har flere gange gæstet Danmark og Spanien, og vender nu tilbage til Danmark, mere præcist Nibe Festival.

Mathilde Falch har trods sine kun 22 år allerede turneret Danmark rundt med sit band, oprettet sit eget pladeselskab og står selv bag udgivelsen af debutalbummet. Teksterne peger ligeledes på, at sangerinden bærer på en livserfaring tungere end de fleste andre unge i hendes alder. Med stor inderlighed synger hun om når livet gør allermest ondt. Debutalbummet "Lad Mig Gå Fri" udkom den 23. februar.


Kris Herman kom frem på den danske musikscene I 2010, hvor han gæstede hele 19 festivaler hen over sommeren. Samme år udgav han debutalbummet "I See You See Me". I 2011 blev Herman udvalgt af James Blunt til opvarmning ved hans koncert i Danmark. GAFFAs Jan Lambæk Hansen anmeldte koncerten, og gav Herman fire stjerner og skrev: " Han har talent, og så har han en sound, der passer godt til aftenens hovednavn. Han er blød singer-songwriter, der virkelig får charmeret sig ind hos det modsatte køn, da genertheden først falmer på den store scene. Og han er charmerende. Med en fremragende stemme og en cool attitude."

Billetter til årets Nibe Festival, som finder sted mellem den 4. og den 7. juli, kan købes her

ANNONCE