Nyhed

Portishead er på vej i studiet

Geoff Barrow fortæller, at der helt sikkert kommer et fjerde album fra gruppen

Bristol-gruppen Portishead er ikke ligefrem kendt for at tæppebombe musikverdenen med udgivelser. Blot tre studiealbum og et livealbum er det blevet til fra og med debuten i 1994, og seneste udgivelse, "Third", kom i 2008, 11 år efter det forrige studiealbum.

Nu fortæller Portisheads programmør, trommeslager, dj med mere, Geoff Barrow (billedet), dog, at gruppen så småt er begyndt at arbejde på et fjerde album. Til The Quietus fortæller han: "Vi har været sammen for nylig og har talt om masser af ting. Der kommer helt sikkert en ny plade; vi begynder på den, så snart mit studie er oppe at køre."

Portishead var sidste år på en turné, der blandt andet bragte dem til Roskilde Festival, hvor GAFFAs Peter Ramsdal tildelte fem stjerner under overskriften "Høj på støj med de gamle trip hoppere", og den turné har givet gruppen ny inspiration. Geoff Barrow fortæller:


"Turnéen inspirerede os, fordi folk var glade for den, men den inspirerede os også musikalsk på den måde, at det er der, hvor det stopper. Turnéen var næsten en fortsættelse af ATP (festivalen All Tomorrow's Parties, red.), som vi lavede i 2007 og 2008; det var det samme band, i høj grad det samme sæt, en masse fra "Third" og en masse andre ting, så nu vil vi bevæge os fremad."

De senere år har Geoff Barrow arbejdet på andre projekter, såsom grupperne Drokk og Beak, sangerinden Anika og hans pladeselskab Invada, som snart udgiver en vinyludgave af soundtracket til Nicolas Winding Refns prisbelønnede film "Drive" fra 2011.

Geoff Barrow fortæller: "Vi har slet ikke noget klar endnu, men for mig har det at lave ting som Drokk og Beak og Anika og mange andre ting fået mig til at indse, at det er det, der er vejen frem for mig: bare at blive med at skabe musik."


Stilskabende debut

Portishead debuterede i 1994 med albummet "Dummy", hvorfra singlen "Sour Times" blev et stort hit og gjorde Portishead til nogle af spydspidserne i den såkaldte triphop-bølge sammen med byfællerne Massive Attack og Tricky. Portishead fulgte albummet op med "Portishead" i 1997, livealbummet "Roseland NYC Live" fra 1998 og, efter en studiealbumpause på 11 år, "Third" i 2008. Sangerinden Beth Gibbons udgav i 2002 albummet "Out Of Season" sammen med den tidligere Talk Talk-bassist Paul Webb, der i denne sammenhæng kaldte sig Rustin Man. På dette album medvirkede også Portisheads tredje og sidste medlem, guitaristen Adrian Ultey.

Tilbage i 2008 interviewede GAFFA Geoff Barrow, hvor vi blandt andet stillede ham følgende spørgsmål:


Går der ti år, inden jeres næste album kommer?

– Forhåbentlig ikke, men det ved man aldrig. Men nu er vi blevet så gamle, at – ja, musik betyder stadig utroligt meget for os, men familie og børn er med tiden blevet vigtigere, og det er også derfor, vi ikke går så meget op i, hvad folk tænker om os.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.


Se Portishead anno 1997 med "Only You" og den opsigtsvækkende video instrueret af Chris Cunningham:

ANNONCE