Nyhed

R.E.M.s Peter Buck planlægger soloalbum

Guitaristen indspiller sit solo, som måske kun udkommer på vinyl

R.E.M. guitaristen Peter Buck er begyndt på sit første soloalbum, og bliver måske den første af medlemmerne til at udgive materiale efter deres opløsning sidste år. Buck arbejder eftersignede på sin egen lp, som muligvis vil indeholde Buck på vokal.

Scott McCaughey, som længe har arbejdet sammen med R.E.M. og samarbejdet med Buck ved Minus 5 og The Baseball Project, bekræfter nyhederne i et interview på radiostationen Seattle Sounds, og tilføjer at guitaristens materiale vil være "pretty 'out'".

McCaughey løftede også sløret for, at Buck muligvis vil synge på albummet, selvom han aldrig sang sammen med R.E.M.


Det er endnu usikkert hvornår Buck er færdig med albummet, samt hvornår den vil udkomme, men McCaughey fortæller, at guitaristen overvejer kun at udgive på vinyl og ikke gennem download.

Bucks solo album bliver højst sandsynligt det første album fra et af medlemmerne fra R.E.M., siden Michael Stipe har udtalt, at han ikke har nogle intentioner om at indspille ny musik, og multi-instrumentalisten Mike Mills har ikke offentliggjort planer om et nyt projekt.

R.E.M. annoncerede den 21. september 2011, at de efter 31 år sammen gik i opløsning. "Som livslange venner og medsammensvorne, har vi besluttet at 'call it a day' som band" skrev bandet på deres officielle hjemmeside. "Vi går fra hinanden med en følelse af taknemmelighed, af afslutning, og af forundring over alt som vi har opnået", fortsatte bandet.


I lidt over tre årtier som band udgav R.E.M. 15 albums, heriblandt de skelsættende albums "Murmur" (1983), Reckoning" (1984), "Document" (1987), "Out Of Time" (1991) og "Automatic For The People" (1992). 

ANNONCE