Nyhed

Rod Stewart genforenes med gamle ansigter

Sangeren vil optræde sammen med sine gamle bandmedlemmer fra Faces for at spille ved Rock And Roll Hall Of Fame

Rod Stewart vil genforenes med The Faces for første gang i 19 år, når de den 14. april indskrives i The Rock And Roll Hall Of Fame. Faces' trommeslager Kenney Jones afslører til Music Radar: "Vi spiste alle middag sammen for en måned siden, hvor vi besluttede at The Rock And Roll Hall Of Fame ville være det perfekte tid og sted."

Stewart vil synge sammen med bandet for første gang i næsten to årtier, og det er første gang at Stewart vil optræde offentligt sammen med Jones, Ron Wood og Ian McLagan, siden Stewart modtog prisen for 'Lifetime Achievement' ved Brit Awards i 1993. "I modsætning til hvad folk tror, så er vi stadig rigtig gode venner og vi har aldrig sagt, at vi ikke ville spille sammen igen." fortsætter Jones.

I 2008 startede optakten til genforeningen af Faces, hvor Stewart, Jones Wood og McLagan gik i studiet for at øve og se, om de stadig kunne huske sangene. Da de endelige planer om en genforeningsturné kom frem, var det dog uden Stewart, der blev erstattet af Mick Hucknall. Denne gang vil musikerne forenes for at spille to Faces-numre og et tidligere hit med Small Faces.

"Om vi vil gøre noget andet efter The Hall Of Fame-showet, må vi bare vente og se hvordan går," fortæller Jones. "Jeg vil gerne tro, at der kommer mere, selvom det afhænger af hvordan alles individuelle planer ser ud." Det hele kommer muligvis også til at afhænge af Stewarts stemme. Sangeren øvede, som sagt, med bandet for nogle år siden, men "Rods stemme er ikke, hvad den var" indrømmede McLagan sidste år. "Han fik opereret stemmebåndene for nogle år siden, og det har ændret den måde han synger på. Vi har været nødt til at lære sangene igen i nye tonearter for at tilpasse ham… Og vi var alle enige om, at det bare ikke var det samme," fortsatte McLagan.

Rod Stewart blev indskrevet i The Rock And Roll Hall Of Fame som solist i 1994, men kunne ikke deltage i ceremonien i Cleveland, da et jordskælv ramte Los Angeles, og han ville blive tæt ved sin familie.

Small Faces, Faces, opløsning og genforening

Faces blev dannet i 1969 og bestod af Jones, McLagan, Stewart, Wood og Ronnie Lane. Gruppen opstod, efter Small Faces, Jones' og McLagans band gik i opløsning, hvorefter de valgte at beholde navnet, men valgte at udelade Small. Gruppen nåede i deres seks år lange karriere at udsende fire studiealbum; "First Step" 1970, "Long Player" 1971, "A Nod Is As Good As A Wink… To A Blind Horse" 1971 og sidst "Ooh La La" fra 1973. Blandt deres mest succesfulde hits er "Had Me A Real Good Time", gennembruddet i England "Stay With Me", "Cindy Incidentally" og "Pool Hall Richard" og bandet turnérede regelmæssigt i Englang, Europa og USA fra 1970 til 1975.

Rod Stewart optrådte ved siden af Faces som solist, hvor han udsendte sit debutalbum "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down" i 1969, som også blev kendt som "The Rod Stewart Album". Som Stewarts solokarriere tog fart, blev han mere succesfuld som solist end med gruppen, som nu blev overskygget af deres forsanger. Lane forlod Faces i 1973, hvor en grund var at han var frustreret over manglende mulighed for at synge.

Gruppen udsendte live-albummet "Coast To Coast: Overture And Beginners", det første album med Tetsi Yamauchi på bas, som modtog hård kritik over sin dårlige lydoptagelse. Faces forsøgte efterfølgende at indspille endnu et album, men medlemmerne havde mistet deres entusiasme omkring bandet og offentliggjorde i 1975 deres opløsning.

Faces blev genforenet i 2009 uden Stewart, hvor de spillede en velgørenhedskoncert for "The Performing Rights Society's Music Member's Benevolent Fund" i Royal Albert Hall i London. Gruppen udtrykte sorg over Lanes død i 1997, hvor Wood udtalte til BBC: "Desværre kan Ronnie Lane ikke være med os, men jeg er sikker på at han vil være der i ånden, Gud velsigne ham." I 2010 offentliggjorde Faces, at de officielt var genforenet med Hucknall på vokal og Glen Matlock (Sex Pistols) på bas, hvor de optrådte på festivaler i 2010 og tog på en verdensturné i 2010-2011. Her besøgte de også Værket i Randers, hvor GAFFA uddelte fire stjerner under overskriften "Mick Hucknall var glimrende Rod Stewart-erstatning ved ret kort, men intens koncert".

Efter 19 år optræder den originale line up bestående af Stewart, Wood, Jones og McLagan, minus Lane, for at optræde ved deres optagelse i The Rock And Roll Hall Of Fame den 14. april.      

Se Faces optræde med kæmpehittet "Stay With Me" fra 1971 her:

 

ANNONCE