Nyhed

Fodbold- og koncert-dagbog del 3 – Therapy vs Surfact

De aldrene herrer i Therapy? gjorde god figur i tredje og sidste kamp. De fik næsten revanche.

Det nord-irske alternative metalband Therapy? udsendte i februar deres 13. studiealbum "A Brief Crack Of Light". De gæstede Danmark tre dage i denne uge og startede mandag den 29. oktober i København og drog derefter videre til Odense og Aarhus tirsdag den 30. oktober og onsdag den 31. oktober. Bandet har allerede fejret 20 års jubilæum, men de lever altså i bedste velgående.

Therapy? medbragte danske Surfact som support til alle koncerterne, og derudover havde de insisteret på at spille tre fodboldkampe med Surfact inden de respektive koncerter. I den forbindelse har vi fået Surfact til at skrive en dagbog fra deres lidt alternative opvarmningstjanser, og vi afslutter serien her:

Efter at være blevet rykket godt og grueligt rundt på fodboldbanen de to foregående dage opnåede Therapy? onsdag formiddag noget der mindede om et come-back.


Come-back'et bestod dog denne gang i IKKE at tabe med mere end to mål. Kampen endte 6-4 i vores favør, men det afholdt ikke Therapy? fra at fejre nederlaget som en sejr.

Lettere kvæstede, og med en god mængde alkohol i blodet, begav vi os mod Århus onsdag morgen kl. 08.15. Tirsdag aftens koncert i Odense forløb helt efter planen, og vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Posten for supergod service og lækre faciliteter. Spillestedet er – efter vores mening – ét af Danmarks bedste. 

Vi skulle spille mod nordirerne allerede kl. 10.00, hvilket var slemt nok i sig selv. Men med de to foregående dages hårde kampe siddende i benene blev dette langtfra en walk-over og i det hele taget noget af en styrkeprøve.


Dagens slagmark var en god gammeldags gymnastiksal med ribber, trægulv og højt til loftet. Therapy? var tilsyneladende ikke nær så trætte, som vi var, og vi fik her for første gang kamp til stregen. Det skal lige siges, at vi stillede op til kampen uden udskiftere, og det kunne i dén grad mærkes. End ikke vores fysiske pragteksemplar af en ven, Thomas Cramer, kunne stille meget op imod de frådende øboer.

Kampen bølgede frem og tilbage, og vi fulgtes ad indtil stillingen 4-4. Her tabte Therapy? imidlertid pusten, og vores lynhurtige center-forward, Martin Kristoffersen, tå-fisede to hurtige kasser og afgjorde kampen definitivt. Men al ære og respekt for Therapy?, som for alvor viste deres høje klasse.

Herefter var det tid til velfortjent afslapning hos førnævnte Thomas Cramer. Vi fik fyldt depoterne op med både mad og søvn, og Jesper (forsanger) drak for 200 kr. urtemedicin, da hans stemme efterhånden var noget nær ikke-eksisterende.


Vores storrygende, men utrættelige tour manager, Smokey, var taget direkte ned på VoxHall for at stille vores instrumenter op, så det hele stod klar, idet vi nåede frem. Gud velsigne dig, Smokey!

Efter en velfungerende lydprøve fik vi aftensmad, og vi begyndte nu så småt at fingerere ved de grønne Royal, som var linet op i lige rækker i køleren.

Vi gik, som vanligt, på kl. 20.50, og stemningen på VoxHall var upåklagelig. Med erkendelsen i baghovedet af, at dette var årets sidste koncert, gav vi den alt hvad vi havde. Lyden var god på scenen, publikum virkede taknemmelige, og alt forløb som planlagt.


Men inden næstsidste sang blev vi pludselig afbrudt. Ind på scenen trådte hele Therapy? og crew for at overrække os en flot sejrspokal med påskriften "T? vs Surfact – football competition winners 2012". De gav os nogle bevingede ord med på vejen og en masse kram. Vi blev naturligvis meget glade for denne gestus, og vi vil sent glemme vores møde med disse dybt sympatiske rockstjerner.

Tak Therapy? for en uforglemmelig mini-tour!

 


 

 

ANNONCE