Nyhed

Alan Wilder taler om Talk Talk

Det tidligere Depeche Mode-medlem, som snart viser sin nye film i København, udvider nu dagen med en event på Hovedbiblioteket

For få uger siden kunne GAFFA fortælle om de to visninger af filmen "Recoil: A Strange Hour in Budapest" i Empire Bio den 10. november. Det tidligere Depeche Mode-medlem Alan Wilder kommer til København for at præsentere koncertfilmen om hans musikalske projekt Recoil, og nu bliver programmet udvidet med en eftermiddagsevent på Hovedbiblioteket i København.

Eventen den 10. november kommer til at handle om 80'er-bandet Talk Talk (billedet) og hyldestalbummet "Spirit Of Talk Talk", som udkom i september. Alan Wilder var musikalsk og produktionsmæssigt tilsynsførende på albummet, hvor der medvirkede mere end 30 forskellige kunstnere, heriblandt Joan As Police Woman og White Lies. Alan Wilder vil blandt andet holde tale og svare på spørgsmål om hyldestalbummet og den tilhørende bog. Han vil forklare, hvorfor han beundrer Talk Talk, og hvordan han blev involveret i projektet. Desuden håber Wilder på at kunne introducere enkelte gæster, som medvirker på albummet.

Senere om aftenen fortsætter Alan Wilder i Empire Bio til de to næsten udsolgte visninger af "Recoil: A Strange Hour in Budapest".

"Denne dag er blevet udviklet over de sidste to uger, og interessen fra fans til begge projekter har været overvældende. Mange Recoil-fans lader til at værdsætte Talk Talk-arvegodset, og ligeledes har jeg modtaget fantastisk feedback fra Talk Talk-fans om min egen involvering i hyldestalbummet og om Recoil-bidragene til dette. Alt i alt er dette den perfekte blanding for at skabe en inspirerende og spændende dag i København," fortæller Alan Wilder om eventdagen i København.

Talk Talk eksisterede i perioden 1981-1991 og kendes nok bedst for melankolske pophits som "It's My Life" (1984) og "Life's What You Make It" (1986), men udgav senere de eksperimenterende og meget roste album "Spirit of Eden" (1988) og "Laughing Stock" (1991), inden gruppen gik i opløsning. Siden da har sanger, keyboardspiller og primær sangskriver Mark Hollis udgivet et enkelt soloalbum i 1998, men har ellers opgivet musikken.

Bassist Paul Webb og trommeslager Lee Harris fortsatte kortvarigt i gruppen .O.rang, og Paul Webb udgav i 2002 albummet "Out Of Season" sammen med Portishead-sangerinde Beth Gibbons under navnet Rustin' Man. Det uofficielle fjerde medlem, multiinstrumentalist, medsangskriver og producer Tim Friese-Greene har udgivet plader under aliaset Heligoland. I august 2011 gav han koncert i København og proklamerede, at dette ville blive hans sidste koncert nogensinde grundet tinnitus. Læs GAFFAs anmeldelse her.

ANNONCE