Nyhed

Fodbold- og koncert-dagbog – Therapy vs Surfact

”That lad is like a brickwall,” siger Andy Cairns fra Therapy? efter deres chaufførs møde med vores trommeslager Jeppe Sigs jernfysik

Det nord-irske alternative metalband Therapy? udsendte i februar deres 13. studiealbum "A Brief Crack Of Light". De gæster Danmark tre dage i denne uge og startede mandag den 29. oktober i København, og drager derefter videre til Odense og Aarhus tirsdag den 30. oktober og onsdag den 31. oktober. Bandet har allerede fejret 20 års jubilæum, men de lever altså i bedste velgående.

Therapy? medbringer danske Surfact som support til alle koncerterne, og derudover har de insisteret på at spille tre fodboldkampe med Surfact inden de respektive koncerter. I den forbindelse har vi fået Surfact til at skrive en dagbog fra deres lidt alternative opvarmningstjanser, og vi fortsætter her:

Den længe imødesete fodboldkamp mellem os og Therapy? blev lidt af en walkover. Der var ellers lagt i ovnen til en dramatisk affære, da Therapy? mødte op med kampråb, rundkreds og peptalk inden kick-off. Ligeledes var Therapy? iklædt rigtige Therapy? spillesæt, hvor vi bare mødte op i vores almindelige band-T-shirts. Vi skulle lige se hinanden an de første par minutter, men det stod hurtigt klart at vi var dem langt overlegne, og efter ti minutter førte vi 6-0.


Herefter begyndte vi at slække lidt på det, da det ville være en smule akavet at rundbarbere dem totalt. Alligevel var kampen ikke uden dramatik! Vores trommeslager Jeppe Sig havde et sammenstød med Therapy?s chauffør. Hvad der præcis skete ved jeg ikke, men jeg tror næppe han stiller op i dag til kampen i Odense! Han lå og vred sig i smerte og havde store hudafskrabninger op ad armen. Senere på dagen mødte vi ham, og manden kunne nærmest ikke gå. Alligevel sagde han, at han nok skulle stille til start i Odense:

"I'm scottish, of course I will play – Freeeeeeeedom," råbte han stolt!

Kampen endte 20-10 til Surfact, og bagefter fik vi en bajer og en hyggelig snak om verdenssituationen. En genial måde at møde bandet vi skal spille med 3 dage i rap.


Efterfølgende en lang kold dag med at slæbe gear, lave lydprøve og vente. Og da vi var færdige med at vente ventede vi lige lidt mere. Heldigvis kom der hul igennem, og vi spillede 40 minutter for et halvfyldt, men positivt stemt Pumpehuset.

Da vi var færdige, drak vi alle de øl vi kunne finde backstage, og hørte Therapy? give den gas. De har langt mere autoritet på en scene end på en fodboldbane!

I skrivende stund er vi på vej til Odense for at spille 2. kamp og 2. koncert. Vi er i god forfatning – minimale tømmermænd og solen skinner. Desværre mangler vi vores to bedste spillere. Vores crew i København var tilfældigvis besat med 2 ekstra gode boldspillere fra Københavns Studenterradio. Vi takker Kristian Kjær og Alexander Norup for hjælpen. I dag må vi klare os selv, og skal derfor sætte vores lid til tourmanager Kasper Molin (Smokey – som ryger 60 smøger om dagen). Det bliver alt andet lige en mere jævnbyrdig affære.


Vi ses i aften på Posten kl. 20.00.

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live

ANNONCE