Nyhed

Nive Nielsen får Kronprinsparrets Stjernedryspris

Den grønlandske sangerinde og sangskriver modtog 50.000 kroner lørdag aften

Se masser af billeder fra prisuddelingen i GAFFAs gallerisektion.

Lørdag aften blev Kronprinsparrets Priser uddelt ved et stort anlagt show i Koncerthuset Alsion i Sønderborg. I alt 1,1 millioner kroner blev uddelt af Kronprinsparret, og fra et GAFFA-perspektiv var det især interessant, at den ene af de to Stjernedryspriser på hver 50.000 kroner gik til den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen.

Nive Nielsen udgav tidligere på året sit debutalbum "Nive Sings!" i Danmark. Albummet er produceret af engelske John Parish, der blandt andet er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey, og Nive Nielsen turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children.

I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen:

"Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!"

Derudover blev der uddelt nok en Stjernedryspris til den unge klassiske akkordeonspiller Bjarke Mogensen. Den store Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner gik til tegneren og forfatteren Jakob Martin Strid, og Kronprinsparrets Sociale Pris, også på 500.000 kroner, blev tildelt Ungdommens Røde Kors.

Ved showet var der musikalsk underholdning af Efterklang & Sønderjyllands Symfoniorkester; Steffen Brandt med Nive Nielsen og Bjarke Mogensen; Dissing, Dissing, Las & Dissing – der fortolkede Jakob Martin Strids børnebog "Mormors Gebis" – og Nephew.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Prisuddelingen er arrangeret i samarbejde mellem DR, Bikubenfonden og Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

Læs en længere reportage fra prisuddelingen i GAFFAs artikelsektion.

I foråret interviewede GAFFA Nive Nielsen, og du kan læse interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE