Nyhed

Therapy?: Danske fans skal glæde sig

GAFFA har talt med aktuelle Therapy?, der gæster København, Odense og Aarhus i næste uge

Det nord-irske alternative metalband Therapy?, der også rummer elementer fra alternativ rock, pop og ikke mindst punkrock, udsendte i februar deres 13. studiealbum "A Brief Crack Of Light". De gæster Danmark tre dage i næste uge og starter på mandag den 29. oktober i København, og drager derefter videre til Odense og Aarhus tirsdag den 30. oktober og onsdag den 31. oktober. Bandet har allerede fejret 20 års jubilæum, og deres gennembrud og storhedstid var i midten af 1990'erne.

Therapy? blev dannet i 1989 i den nordirske provins Ulster og fik allerede der opmærksomhed ved udgivelsen af den selvfinansierede single "Meat Abstract". Mini-albumsne "Babyteeth" (1991) og "Pleasure Death" (1992) toppede diverse undergrunds-hitlister i England, inden albummet "Nurse" i 1993 sikrede Therapy? deres kommercielle gennembrud, som blot blev yderligere underbygget med deres bedst sælgende album "Troublegum" (1994), der også skaffede bandet en Mercury Music Prize-nominering.

Meget er sket siden da, og af samme grund er det også anderledes for Therapy? at være på turne i dag i forhold til dengang. – Det er federe at turnere idag. Der er smartphones og computere og det betyder, at det er så meget nemmere at være i kontakt med dem derhjemme, men også til at holde fans opdateret undervejs, fortæller sanger og guitarist Andy Caims til GAFFA.


Der er nemlig kommet familie til, og det betyder også, at det er svært at være væk hjemmefra, men det holder ikke de hårde herrer tilbage. De elsker at spille. – Det værste ved at turnere er at være væk hjemmefra og fra vores familie.... Og selvfølgelig manglen på søvn! Men det bedste er uden tvivl at have mulighed for at spille vores musik i så mange forskellige lande og foran så mange forskellige mennesker.

Sidste gang GAFFA anmeldte Therapy? live var i 2010 ved en albumkoncert i Berlin. Gruppen spillede hele "Troublegum" og GAFFAs anmelder Stephan Ullerup gav fem stjerner og skrev: "Bandets enorme energi, erfaring og fandenivoldskhed beviser, at deres musik stadig holder efter 20 år. Selvom i aften ikke fortalte, hvor fremtiden fører hen, er der vel ingen skam i at leve en kort stund i en glorværdig fortid."

Det er to år siden koncerten fandt sted, og vi er nu i den fremtid, som anmelderen skrev om. Derfor spurgte GAFFA bandet, hvad fans kan forvente sig af de tre koncerter i Danmark, og dertil svarer Andy Caims: – Danske fans kan forvente et passioneret set, der rummer over 20 år af bandets eksistens. Helt fra vores første selvstændige single til vores sidste album og selvfølgelig sange fra vores salgsmæssige storhedstid i 1990'erne.


Danske Surfact og norske Diagnosis 666 skal varme op til de tre koncerter, og du kan stadig købe billetter til alle tre via GAFFA Live

Diagnosis 666 er et hårdtslående hardcore/metal/punk-band, og medlemmerne har været fans af Therapy? siden begyndelsen af 90'erne. Diagnosis 666 er aktuelle med ep'en "The Great Evil Spirit", som er optaget i Blast Studios i Newcastle med producer Adam Sinclair. Dette er samme producent og studio, som Therapy? bruger, og Adam Sinclair var også stand-in-trommeslager for Therapy? ved udvalgte koncerter i sommer.

ANNONCE