Nyhed

Guide: 20 udenlandske album, du skal glæde dig til i efteråret

Listen byder på alt fra Pink og Robbie Williams til Grizzly Bear og The xx

Vi har lige slået hul på september og dermed sagt farvel og tak til sommeren. Men fortvivl ikke over, at vi nu går mod koldere og mørkere tider. Det betyder også, at musikerne og pladeselskaberne er begyndt at udgive musik igen efter en død sommerperiode, og der er nok at glæde sig til. I den anledning giver GAFFA dig en guide til en række af efterårets mest interessante udenlandske udgivelser. Vi tør godt love, at her er noget for enhver smag, så lyt og læs dig endelig frem til dine efterårsfavoritter her.

Læs også guiden "10 danske album, du skal glæde dig til i efteråret" her.

Pet Shop Boys: "Elysium" den 7. september


Neil Tennant og Chris Lowe er til september klar med deres næste studiealbum "Elysium". Duoen har tidligere i år brugt tre måneder i LA, hvor de har arbejdet på det nye album sammen med produceren Andrew Dawson (Kanye West, Drake, Erykah Badu med flere). De to herrer i Pet Shop Boys udtaler til Digitalspy omkring det kommende album: "Vi ville lave dette album i et andet miljø. Trods jævnlige besøg har vi aldrig lavet et album i Los Angeles. At arbejde der med Andrew Dawson har gjort det muligt for os at lave et album med en meget frisk lyd." Det er muligt at høre singlen "Winner" her.

Bob Dylan: "Tempest" den 10. september

Den amerikanske folks "grand old man" er i næste uge klar sit 35. studiealbum, når "Tempest" rammer butikkerne den 10. september. Dylan har i den forbindelse givet et sjældent interview til Rolling Stone i august, hvor magasinet gav et kort overblik over pladen: "'Tin Angel' er en rystende beretning om en mands søgen efter sin table elskede, den sørgmodige "Soon After Midnight" synes at være om kærlighed (men måske er det hævn); på den hævngerrige "Pay in Blood" gentager Dylan mørkt: "Jeg vil betale i blod / men ikke mit eget"". Endelig lukkes "Tempest" blidt med "Roll on John", Dylans dybfølte hyldest til sin ven John Lennon. Titelnummeret er en 14 minutter lang beskrivelse af Titanic-katatrofen". Derudover kan man finde førstesinglen "Duquesne Whistle", hvortil der også er indspillet en musikvideo. Se den her.


Calexico: "Algiers" den 10. september

Tucson, Arizona-gruppen Calexico udgiver 10. september deres syvende album, som har fået titlen "Algiers". Albummet er optaget i New Orleans og opkaldt efter et kvarter i byen og altså ikke hovedstaden i Algeriet. Det er gruppens første album siden "Carried To Dust" fra 2008. Albummet bliver ifølge gruppens pladeselskab City Slang gruppens hidtil mest tilgængelige, men samtidig klassisk Calexico, altså en musik, der forener country, rock og latinamerikansk musik. Du kan på gaffa.dk/tv se musikvideoen til singleforløberen "Para".

The xx: "Coexist" den 10. september


Opfølgeren til den store succes fra debuten "The xx" tilbage i 2009 er nu på trapperne. "Vi er glade for at kunne dele nyheden om, at vores andet album "Coexist" vil udkomme den 10. september. Efter lang tid på landevejen tog vi en pause, lavede vores eget studie og skrev disse nye sange, som vi ser meget frem til at spille for jer. Vi vil være på turné gennem hele sommeren og håber på snart at spille et sted nær dig. xx – The xx" skrev The xx på deres Facebook-side tilbage i juni. Siden da har de løftet sløret for to singler, først "Angels", som du kan høre her, og i august kom så andensinglen "Chained", som du kan finde her.

David Byrne og St. Vincent: "Love This Giant" den 10. september

Indieprinsessen St. Vincent aka Annie Clark er i næste uge klar med et nyt album skrevet i fællesskab med new wave-veteranen og Talking Heads-medlemmet David Byrne. 10 af de 12 sange på det kommende album er skrevet i fællesskab, og så har kollaboratørne skrevet en enkelt hver. I april fortalte Clark til Rolling Stone om projektet, som også bringer makkerparret på turné i Nordamerika til efteråret: "Vi begyndte bare at skrive og blev ved og ved. Det udviklede sig bare til at blive denne her meget større ting. David Byrne er den mest cool person på planeten". Det er allerede nu muligt at streame albummet i sin fulde længde her.


Dinosaur Jr.: "I Bet On Sky" den 17. september

J. Mascis & Co er klar med endnu et album siden de fandt sammen på ny tilbage i 2007. Her udgav de "Beyond", som GAFFA gav fire stjerner, og to år senere fulgte de op med "Farm", som GAFFAs anmelder sendte fem stjerner efter. Anden sang der optræder på "I Bet On Sky" hedder "Watch The Corners" og kan høres her.

The Killers: "Battle Born" den 17. september


Man har siden januar kunnet følge udviklingen omkring The Killers' kommende fjerde studiealbum på GAFFA.dk. Nu er alle oplysninger efterhånden ved at være på plads, og fans kan derfor godt sætte kryds i kalenderen den 17. september, hvor "Battle Born" udkommer. The Killers-trommeslageren Ronnie Vanucci fortæller, at: "Pladen lever op til sin titel. Det er vores svære fjerde plade." Udgivelsen kommer knap fem måneder efter, at The Killers' saxofonist, den 33-årige Thomas Marth, blev fundet død af et selvpåført skud i hovedet. Førstesinglen til albummet har fået titlen "Runaways", og den kan du lytte til her.

How To Dress Well: "Total Loss" den 17. september

Enmandsbandet fra Brooklyn, den eksperimenterende r&b-sanger og producer, Tom Krell, er til september klar med en opfølger til debuten "Love Remains" fra 2010. How To Dress Well spiller lavmælt og intim musik, der trækker på både r&b og indie. Debutalbummet fik gode anmeldelser på websites og blogs, blandt andet fornemme 8,7 point ud af 10 hos det amerikanske webmagasin Pitchfork. Det kommende album "Total Loss" er som sagt på gaden den 17. september, men allerede tidligere på året kom en smagsprøve i form af førstesinglen "Ocean Floor For Everything". Se en live-udgave af nummeret her.


Band Of Horses: "Mirage Rock" den 17. september

Den amerikanske, alternative country-gruppe Band of Horses er senere på måneden klar med deres fjerde studiealbum "Mirage Rock". De debuterede tilbage i 2006 med albummet "Everything All The Time", som GAFFAs anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen begejstret gav seks ud af seks stjerner. Hvis du ikke kan vente, har de fem medlemmer forsødet ventetiden en smule ved at frigive en trailer, som indeholder en smagsprøve på den nyeste sang "Dumpster World". Se den her.

Pink: "The Truth About Love" den 17. september


Så er der nyt fra Pink. Den amerikanske pop-rock-vildbasse er klart med sit sjette studiealbum "The Truth About Love". GAFFA kunne tidligere fortælle, at sangerinden Lilly Allen gæsteoptræder på det nye udspil. Pink har desuden udtalt, at der, udover Lily Allen, er flere gæsteartister med på det kommende album. Der er dog ikke nogle navne at finde i forbindelse med den nu offentliggjorte trackliste, som foruden førstesinglen "Blow Me (One Last Kiss) indeholder numre som "Slut Like You" og "Walk Of Shame". Du kan høre "Blow Me (One Last Kiss)" her.

Grizzly Bear: "Shields" den 17. september

Alle Grizzly Bear-fans kan godt sætte kryds i kalenderen den 17. september, hvor efterfølgeren til deres seneste og meget anmelderroste album "Veckatimest" er på gaden. Indie-kvartetten fra Brooklyn har indtil nu udgivet tre studiealbum, som alle blev tildelt fem stjerner af GAFFAs anmeldere, så der er nok at leve op til, når det fjerde album rammer butikkerne. Indtil videre er det muligt at lytte til førstesinglen "Sleeping Ute" her.


Mumford & Sons: "Babel" den 24. september

Mumford & Sons udgav i 2009 det populære debutalbum "Sigh No More", der har vundet en række musikpriser og været nomineret til endnu flere. Gruppen har siden starten af sidste år arbejdet på materiale til opfølgeren "Babel" som kan findes på hylderne fra den 24. september. I starten af august udgav de også førstesinglen "I Will Wait", hvor Mumford & Sons' Ben Lovett jokede: "Det er det værste nummer på albummet – vi tænkte bare at vi skulle få det ud. Det går kun fremad herfra". Videoen til dét nummer kan du finde her

Green Day: "¡Uno!" + "¡Dos!" den 25. september og den 13. november


Punk/rock/pop-gruppen Green Day udsender hen over det næste halvår intet mindre end tre album. Trilogien indeholder titlerne "¡Uno!", "¡Dos!", "¡Tré!", hvor de to første udkommer dette efterår, mens treeren kan findes på gaden i starten af næste år. "Vi er i den mest produktive periode i vores liv. Det her er det bedste musik vi nogensinde har skrevet, og sangene bliver bare ved med at komme", skriver bandet. "I stedet for at lave et album laver vi en trilogi. Hver sang har kraften og energien, der repræsenterer Green Day på alle planer. Vi kan bare ikke lade være... Vi er storladne som ind i helvede.". Førstesinglen med titlen "Oh Love" kan ses og høres her

Muse: "The 2nd Law" den 1. oktober

Til oktober er det engelske rockband Muse endelig klar med deres sjette album i rækken. "The 2nd Law" skal følge op på 2009-udspillet "The Resistance", der herhjemme har solgt 40.000 eksemplarer og affødte hitsinglerne "Uprising", "Undisclosed Desires" og "Resistance". GAFFAs Christian Erin-Madsen dryssede da også flotte fem stjerner ud over albummet, så der er noget af et niveau at leve op til for det britiske band. Den officielle førstesingle har titlen "Madness", som du kan se og høre her. Derudover har Muse også gjort sig bemærket med sangen "Survival", der var den officielle OL sang til legene i London i sommer, og som ligeledes er at finde på det nye album. Hør den her.


Bat For Lashes: "The Haunted Man" den 15. oktober

Engelske Natasha Kahn, som går under kunstnernavnet Bat For Lashes, er til oktober klar med sit tredje studiealbum. Siden Bat For Lashes udgav sit andet album "Two Suns" i 2009 har hun været en travl dame, blandet andet har hun turneret med Coldplay i 2010, skrevet en sang til Twilight-filmen "Eclipse" i samarbejde med Beck samt været hovednavn på to udsolgte shows i Sydney Opera House sidste sommer. I juni besøgte hun NorthSide Festival i Aarhus, hvor GAFFAs Trine Jørck uddelte fem stjerner under overskriften "En kropslig og eventyrlig oplevelse i passende vild natur."

Martha Wainwright: "Come Home To Mama" den 15. oktober


Martha Wainwright blev født i Montreal og er datter af musikerne Loudon Wainwright III og Kate McGarrigle og lillesøster til Rufus Wainwright. Det er med andre ord musikalitet som flyder i årene på sangerinden og sangskriveren, som til oktober udgiver sit tredje studiealbum, "Come Home To Mama". Og forventningerne til den skrøbelige sangskriver og sangerinde er store. Hendes seneste album med egne sange, "I Know You're Married But I've Got Feeling Too", fik af GAFFAs Leonora Christina Skov de maksimale seks stjerner og blandt andre følgende ord med på vejen: "Martha sender tonerne på himmelflugt præcis, når det passer hende og med langt større sikkerhed og drama end før".

Paul Banks: "Banks" den 22. oktober

Paul Banks er primært kendt som forsanger i Interpol, og derudover har han tidligere taget hul på et solo-projekt under navnet "Julian Plenti", hvis debutudspil høstede flotte fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.  Nu er han klar til ikke bare at stå på egne ben, men også under eget navn, og hans nye udspil hedder derfor slet og ret "Banks". Det kommende albums åbningsnummer "The Base" udgør også den første single og er lige nu tilgængelig som gratis download via pladeselskabet Matador Records.


Robbie Williams: "Take The Crown" den 5. november

GAFFA kunne i slutningen af august skrive om den kryptiske besked Robbie Williams havde postet på sin hjemmeside med ordene: "03.09.12". Den 3. september kunne Williams så offentliggøre itel, trackliste, udgivelsesdato og artwork til sit kommende niende album, "Take The Crown", der udkommer den 5. november i en almindelig og en deluxe udgave, som indeholder to ekstranumre, "Reverse" og "Eight Letters", og videoer som viser behind the scenes-optagelser ved albummets tilblivelse, samt optagelser til musikvideoen til "Candy". "Take The Crown" kan lige nu forudbestilles på Robbie Williams' officielle hjemmeside.

Aerosmith: "Music From Another Dimension" den 6. november


Den 6. november udkommer veteranrockerne Aerosmiths 15. studiealbum. Udspillet har fået titlen "Music From Another Dimension" og er gruppens første siden coveralbummet "Honkin' On Bobo" fra 2004 og det første med egne sange siden "Just Push Play" fra 2001. Singleforløberen "Legendary Child" kunne seere af det amerikanske talentshow Americal Idol få at høre under sæsonafslutningen, hvor Aerosmith-sanger Steven Tyler har været dommer de sidste to sæsoner. Du har også mulighed for at høre den her.

Soundgarden: "King Animal" den 12. november (billedet)

Siden frontmanden Chriss Cornell i januar 2010 annoncerede, at bandet var gendannet, har der været forventninger til et nyt album. Ventetiden slutter midt i november, hvor bandets comeback-album, "King Animal", udkommer i Europa. Desuden har Soundgarden også lavet en teaser til det nye nummer "Worse Dreams". De 36 sekunder kan høres på YouTube.



ANNONCE