Nyhed

Thomas Thomsen – Fra Pluto til Pop

Vi har mødt sangeren og sangskriveren, der er aktuel med sit første soloalbum

– Det har været vigtigt for mig at prøve popsangen som format, fortæller Thomas Thomsen overfor GAFFA i sin lejlighed i København. Thomas Thomsen, der har en fortid i indiegruppen Pluto, som nåede at udgive tre studiealbum, før projektet blev lagt på hylden, og den tidligere Pluto-forsanger vendte opmærksomheden på et soloprojekt under eget navn. Her står han nu klar med debuten Alt Det Jeg Troede Du Bedst Ku' Li'. Pluto var en del af den danske indiebølge i starten af nullerne og frem, men de nåede til et punkt, hvor kunstneriske forskelle og arbejdsmetoder gjorde, at trioen valgte at kaste håndklædet i ringen.

 

Popmusikken – en ny tilgang

Thomas Thomsen samlede dog et nyt håndklæde op og kastede sig over et soloprojekt, der havde ulmet i baghovedet på ham over længere tid: at skabe en rendyrket popplade. Men når man har udgivet tre plader med hovedfokus på en anden genre, kræver det en omstilling.

– Jeg havde det sådan, at hvis jeg skulle lave en rigtig popplade, så var jeg nødt til på en måde at lære det. Det har været en læringsproces, hvor jeg har prøvet på at flytte mig rent arrangements- og sangskrivningsmæssigt.

– Det har handlet meget om at lytte til musik og især til popsange. Simpelthen sidde og lytte arrangementsmæssigt – hvad sker der her? Hvad er det de gør? Det er helt vildt fedt det her, men hvorfor er det fedt? Hvordan er det bygget op? Det var også en af grundene til at prøve noget nyt, fordi vi i Pluto havde en bestemt måde at gøre tingene på, efter at have stået mange timer i øvelokalet, hvor vi fandt ud af, hvad for nogle ting der virkede.

– Det var også en måde at udfordre mig selv og komme videre. Hvis jeg gerne ville lave noget andet musik, så var jeg også nødt til at gøre nogle andre ting. Det input blev nødt til at komme et sted fra.

 

Læs et længere interview i GAFFA oktober, der er på gaden 28. september, og læs GAFFAs anmeldelse af "Alt Det, Jeg Troede Du Bedst Ku' Li'" her.

ANNONCE