Nyhed

Distortion klar med disko-navne

Den københavnske festival har netop offentliggjort fire navne med udgangspunkt i disko-genren

Den københavnske festival Distortion, der finder sted 29. maj-2. juni, har netop offentliggjort fire navne fra årets musikprogram til det store Final Party. Alle har udgangspunkt i disko-genren, men de fire kunstnere kommer fra hver deres land med hver deres tag om genren. Der er tale om engelske DJ Harvey, norske Todd Terje, hollandske San Proper og danske Vinnie Who.

– De har alle et mere eller mindre klart afsæt i disko-genren, men de kommer fra helt forskellige steder og scener, så selvom de har meget til fælles, laver de helt forskellig musik. Man får fire meget unikke bud på genren, siger Nis Sigurdsson, der er booker på Distortion.

DJ Harvey

Den engelske dj og producer DJ Harvey har været aktiv i mere end to årtier og var sidste år på Rolling Stones Magazines liste over verdens 25 mest indflydelsesrige dj's. I 90'erne spillede han fast på den berømte natklub Ministry of Sound i London og var også kendt for sine egne fester, der ofte varede en hel weekend. Siden har han boet i Honolulu på Hawaii, inden han slog sig ned i Los Angeles, hvor han stadig gør sig bemærket med sine timelange dj-sæt.

– Harvey er gud for alle, der kan lide flødebolledisco, syrefunk, sol og pot. Derudover er han lige nu en af verdens mest eftertragtede dj's, siger Distortions grundlægger Thomas Fleurquin.

Selv har DJ Harvey en ganske bramfri udlægning af sin egen musik:

– Man forstår ikke blues, før man har fået sit hjerte knust af en kvinde. Og man kan ikke forstå min musik, før man har haft gruppesex på ecstasy, har han sagt ifølge Rolling Stone Magazine.

Ud over sine dj-optrædener har Harvey udgivet sin egen musik på pladeselskaber som Mo' Wax, Ministry Of Sound og Skint, ligesom han har produceret musik og remixet for navne som Jamiroquai, LCD SoundSystem og Stereo MC's.

Todd Terje

Fra Norge får DJ Harvey selskab af Todd Terje, der også gør sig som både dj og producer. I begyndelsen af 00'erne blev han introduceret for folk som Prins Thomas og Hans-Peter Lindstrøm. Interessen for disko blev vakt, og Terje begyndte at lave edits af gamle klassikere.

Gennem årene er han blevet en af de mest kendte eksponenter for den særlige norske, housede disko-lyd, som kollegerne Prins Thomas og Lindstrøm også er kendt for.


Vinnie Who (billedet)

I Danmark er Niels Bagge Hansen – bedre kendt som Vinnie Who – en af de få kunstnere i de senere år, der for alvor har fået succes med diskoen. Han er kendt for hits som "What You Got Is Mine", "Remedy", "How Can I Be Sure" og "The Wiggle" og har udgivet to album, senest "Midnight Special" fra februar i år. Til Final Party vil Vinnie Who optræde som et syv m/k stort diskoband.

San Proper

Sidste offentliggørelse i denne omgang er hollandske San Proper. Som dj producer og musiker blander han håndspillede instrumenter med elektroniske lyde, ligesom han mikser disko-elementer med house og techno.

Forsalg til Final er i gang via billetto.dk/cphdistortion

Om Distortion

Distortion finder i år sted 29. maj til 2. juni

DJ Harvey, Todd Terje, Vinnie Who og San Proper optræder alle til Distortions Final Party lørdag 1. juni 2013 på Refshaleøen

Billetsalget af Turpas, der giver adang til årets nattefester samt Final Party, og billetter alene til Final Party er netop åbnet på billetto.dk/cphdistortion, der også sælger gadearmbånd til festivalen.


Tidligere offentliggjorte navne på Distortion

Distortions nattefest onsdag 29. maj på Rust:

Ryan Hemsworth (Canada). Et af de hurtigst voksende navne inden for den amerikanske klubmusikscene

Distortions nattefest torsdag 30. maj på Pumpehuset:

Daughn Gibson (USA). Singer-songwriter, rost af blandt andre Pitchfork.

Light Asylum (USA). Mørk og bombastisk amerikansk synthpop.

 

ANNONCE