Nyhed

Fanø Free Folk Festival klar med flere navne

Festivalen præsenterer i dag fem nye navne

Den alternative folk-festival, Fanø Free Folk Festival, løber af stablen den 23.-24. august i Sønderho på Fanø. I dag tilføjer festivalen fem nye navne til programmet, der i forvejen tæller Distortion Girls, Eric Chenaux, Bilal Irshed Trio, Taiga Taiga og Own Road.

Blandt de udenlandske kunstnere finder man den tyske guitarist Steffen Basho-Junghans. Han betragtedes som en vigtig drivkraft på den alternative folk-scene i det tidligere DDR og er i dag anerkendt som en af de væsentligste europæiske arvtagere af Takoma Records-lyden (John Fahey, Robbie Basho med flere).

Stadig i den udenlandske lejr kan Fanø Free Folk Festival præsentere den svenske duo I Underlandet. Bag navnet gemmer sig violinist Anna Cochrane og pianist Erik Dahl, der genremæssigt lægger sig i forlængelse af en rig svensk spillemandstradition.


Fra hjemmefronten kan festivalen præsentere Tales of Murder and Dust (billedet). Bandet har med deres blanding af syrerock og tranceagtige folk længe huseret i den danske undergrund, og sidste år udgav de det anmelderroste debutalbum "Hallucination of Beauty". På festivalen giver Tales of Murder and Dust et særligt folk-sæt, hvor de støjende passager er nedtonet til fordel for et mere akustisk udtryk.

Den ungarsk-danske sangerinde Kamilla Kovacs har slået sine musikalske folder i projekter som vokalgruppen IKI, den world/folk-inspirerede gruppe Gecko og duoen Kovacs-Dyberg. Til Fanø Free Folk Festival optræder hun i eget navn, ligesom hun for tiden arbejder på et debutalbum også i eget navn.

Efter en længere pause er duoen Global Guaranty Orchestra tilbage med nyt materiale og besøger i den forbindelse festivalen til sommer. Duoen består af P.O. Jørgens og Henning Frimann Larsen og har igennem tre årtier været pionerer inden for fri improvisation. Instrumenter som saz, bozuki, ballofon, steeldrums, kalimba og gongs møder til koncerterne hjemmebyggede instrumenter som turbofon, waterphone, vognside, køkkenvask med strenge etc.


Fanø Free Folk Festival vil løbende offentliggøre flere navne.

Billetsalget er i gang via Nembillet.dk

ANNONCE