Nyhed

Kom med til lydkunstfestival på Amager

Københavns festival for lydkunst og eksperimenterende musik, LAK Festival, indtager den gamle lakfabrik på Amager

For andet år i træk kan man opleve ny, eksperimenterende lydkunst fra hele Norden, når LAK Festival løber af stablen i Sadolins gamle lakfabrik på Amager på Prags Boulevard 43 26.-29. september. Rammerne for festivalen fungerer til dagligt som et brugerdrevet eksperimentarium for kunstnere og iværksættere.

– Vi startede LAK Festival sidste år, og visionen med fabrikken som udstillings- og koncertsted var at give publikum en helt særlig oplevelse i de skæve, industrielle bygninger og at tiltrække et publikum, der måske ellers ikke ville tage på museum for at opleve lydkunst. Vi håbede på det bedste og blev virkelig positivt overraskede over den store interesse for festivalen og ikke mindst den helt fantastiske stemning, der herskede alle dage på fabrikken, fortæller medstifter af festivalen Katrine Møllebæk.

Som noget nyt kan man i år deltage i otte forskellige workshops eller lydlaboratorier med anerkendte lydkunstnere. Det sker i dagene op til festivalens start, som er den 26. september. Her kan man blandt andet sy sin egen synthesizerdragt, bygge instrumenter og meget mere. Dette sker i samarbejdet med den internationalt anerkendte lydkunstner Derek Holzer, der fortæller om idéen bag:


– Workshop-serien på LAK 2013 er en fantastisk måde at invitere publikum indenfor på en langt mere aktiv vis, end mange museer og udstillingsrum gør det i dag. I stedet for blot at tage på LAK Festival og være tilskuer til lydkunstinstallationer og koncerter, er workshopperne en slags laboratorier, hvor publikum aktivt tager del i festivalen ved selv at arbejde med lyd som kunstnerisk materiale i samarbejde med professionelle lydkunstnere.

Programmet til LAK Festival tæller blandt andre Puce Mary (DK), Christian Skjødt (DK), Valby Vokalgruppe (DK), Konrad Korabiewski (IS), Tomunttuntu (FIN), Kyrkan (SE), Syntjuntan (SE), Origami Bøe (NO), Band Ane (billedet, DK), GUD ER KVINDE (DK), Søs Gunver Ryberg (DK) og mange flere.

Du kan se hele programmet for LAK Festival her.

ANNONCE