Nyhed

Vinderne af KarriereKanonen er fundet

De tre vindere af talentkonkurrencen er netop offentliggjort

Forløbet i KarriereKanonen begyndte ved årsskiftet og kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte i den berømte bøgeskov i Skanderborg. Efter koncerterne voterede juryen bestående af repræsentanter fra arrangørerne: Bandakademiet, Koda, Smukfest, P3 og P6 Beat. Vinderne blev The Minds of 99, Vild $mith og Amin Karami.

The Minds of 99 spiller dansksproget new wave-punk med en intens musikalsk stemning. Bandets hofsang er "Det Er Knud Som Er Død", hvor The Minds of 99 har sat musik til Tom Kristensens mindedigt om polarforskeren Knud Rasmussen.

Vild $mith (billedet) spiller svedig hiphop og fik fem stjerner af GAFFA for deres koncert på årets Spot Festival. Læs GAFFAs anmeldelse her og et GAFFA-interview, også fra Spot, her.

Amin Karami er mand for sjælfuld r&b og dubstep. GAFFAs anmelder Hansen udpegede tidligere på dagen Karami til at være joker i konkurrencen, og søreme om han ikke tog stikket hjem. Læs hele Hansens reportage fra finalen her.

– Det er tre meget originale kunstnere, som vi ser et stort potentiale i. Vi tror virkelig på, at de kan nå langt med hver deres særlige talent, siger jurymedlem og P3-vært Nicholas Kawamura og forklarer:

– The Minds of 99 er den vildeste arvtager til 80'er-helte som Kliché. Det er temperamentsfuldt og poetisk, og jeg har sjældent oplevet et dansk band være så intenst. Vild $mith starter festen med den svedigste omgang hiphop. Det er humor, hits og velproducerede tracks, der går op i en højere enhed. Og når Amin Karami udbasunerer sine dybt personlige tekster pakket ind i dyster sjælfuld r&b og dubstep, stjæler han dit hjerte og giver dig kuldegysninger, som varer ved længe efter sidste vers toner ud.

KarriereKanonen blev skabt af DR i 2002. På det tidspunkt var idéen med det nye initiativ at fremme kunstnere med dansk lyrik, hvilket skabte vindere som Magtens Korridorer og Tue West. Siden hen har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik, uanset sprog og genrer. I år var mere end 1300 kunstnere tilmeldt KarriereKanonen, hvilket vil sige 44 procent mere end sidste år.

Vinderne får hver et skræddersyet talentudviklingsforløb. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer. Navne, der alle har fået pæn succes efter deres sejr i KarriereKanonen.

ANNONCE