Nyhed

Peter H. Olesen udgiver roman

Sangeren og sangskriveren fra De Efterladte udsender "Lille Dansk Samtidsroman" i dag

Peter H. Olesen er kendt som sanger, tekstforfatter og lejlighedsvis komponist i De Efterladte (billedet, med Peter H. Olesen til venstre) og hedengangne Olesen-Olesen, Greene og Sort-Hvide Landskaber. Han har dog også en litterær side, og således har han siden 2004 udgivet syv digtsamlinger samt romanen "Korrekturlæseren" fra 2008. I dag udgiver han så sin anden roman, "Lille Dansk Samtidsroman". En bog, som hans forlag Byens Forlag præsenterer med disse ord:

"Vi er i krisens første år. To snart midaldrende venner genser hinanden efter lang tid. I udkantsdanmark. Langt ovre i Jylland. De spiser begge piller for at klare sig nogenlunde gennem dagen. Den ene skal forestille at skrive en bog om ungdommen i de tidlige firsere, den anden går og venter på førtidspension. Det kunne være trist og trøstesløst, hvis ikke det var fortalt af et pokerfjæs med en koncis, omend underspillet humor. 'Lille dansk samtidsroman' er akkurat en lille dansk samtidsroman."

Olesens første roman, "Korrekturlæseren" fik fine anmeldelser, blandt andet fem stjerner i Jyllands-Posten. Den nye roman har indtil videre fået en lidt blandet modtagelse, men dog pæne ord i Flensborg Avis, som blandt andet skriver: "Forfatteren har leveret en fint underspillet roman, hvis personer gør læseren nysgerrig, fordi han netop kun løfter låget på klem i sin karakteristik af dem; han er en af disse kloge forfattere, der ved, at han intet ved."

Omvendt skriver Jeppe Krogsgaard Christensen følgende i Berlingske og uddeler tre stjerner: "Olesens modvilje mod plot og 'den store danske samtidsroman' er jo fin nok, hvis han havde noget at sætte i dets sted. Andet end uvilje. Det har han desværre ikke rigtig – sådan som han havde det i den gode romandebut 'Korrekturlæseren' – og 'Lille dansk samtidsroman' lever således primært i kraft af beskrivelserne af venskabet ude i randområdet. Det er lige lidt nok. For så fin en forfatter."

Peter H. Olesen debuterede som sanger i Sort-Hvide Landskaber, der i 1982 udgav singlen "Golde Byer". Hans første albumudgivelse var med gruppen Greene, som udgav tre album i perioden 1992-1996, efterfulgt af syv album med sin bror Henrik i duoen Olesen-Olesen i årene 1996-2007. I 2011 udsendte han albummet "Traditionen Utro" med en ny duo, De Efterladte, som for tiden arbejder på sit andet album.

ANNONCE