Nyhed

Guide: Weekendens mest spændende koncerter

Se, hvilke 10 koncerter, du skal fordrive din weekend med

Det er blevet weekend, og traditionen tro giver GAFFA dig en guide til de mest spændende koncerter i weekeden. Det vrimler ikke ligefrem med koncerter så tidligt på året, hvor koncertgængerne sædvanligvis ikke har så mange penge oven på jul og nytår, men nogle er der dog.

FREDAG

Aarhus:

Musik Aarhus Festival: Indie/rock, Radar klokken 21

Fire af Aarhus' spillesteder har de sidste halvanden uge præsenteret masser af lokal musik ganske gratis. Festivalen fortsætter med indie og rock:
Annasaid – britisk inspireret rock med afrikansk rytmik
Snaredrum – ligetil lo-fi med stor 90'er-indiefascination
Spökraket – syredryppende riffs fra støjglad kvintet

Aimee Mann, Train, klokken 21.30 (billedet)

Den amerikanske sangerinde og sangskriver, der nok især er kendt for musikken til filmen "Magnolia", gæster Danmark med sine bittersøde sange. Hendes sidste besøg på Train i 2008 fik fem stjerner af GAFFAs anmelder John Fogde under overskriften "Kombinationen af fantastisk materiale og højt humør var et hit."

Kolding:

Dicte, Claus Hempler, Godset, klokken 21

Det musikalske makkerpar drager sammen med guitaristen Mika Vandborg endnu en gang landet rundt med egne sange fra to årtiers karriere og fortolkninger af personlige favoritter.

LØRDAG:

København:

Magtens Korridorer plus opvarmning, Pumpehuset klokken 19.30 (få billetter)

Den 19. januar afholder Tak Rock og Magtens Korridorer en koncert i Pumpehuset. I den forbindelse har Magtens Korridorer netop udvalgt to upcoming bands til at varetage supporttjansen: Two Trick Pony og The Army. Og som om det ikke var nok, er det nyligt albumdebuterende band Motor også blevet programsat som opvarmning.

As The Sun Hits + Dead Young Oaks + Alex Canasta, Rust, klokken 20.00

Den debuterende noisepopgruppe As The Sun Hits, den unge folk/pop-gruppe Dead Young Oaks og indiepoptrioen Alex Canasta spiller op. Sidstnævnte udgiver 25. februar deres andet album, "Safe Inside", opfølgeren til 2008-debuten, "Reborn Tonight", der fik hele fem stjerner af GAFFA og prædikatet "en tiltrængt fornyelse på pophimlen".

Mighty Fight Night, Vega klokken 20.30

Mighty Fight Night er talentkonkurrence, der sætter fokus på den danske metalscene gennem et show med nogle af de mest lovende danske metalbands. Vinderen får mulighed for at optræde på dette års danske metalfestival Copenhell samt en plads til næste års Mighty Fight Night-event. Optræden på Copenhell sker på festivalens Pandæmonium-scene. De tre udvalgte bands, der skal kæmpe om den fede præmie er Fall Of Pantheon, Momentum og Wecanwalkonwatertoo.

I dommerpanelet vil nogle af de mest erfarne branchefolk inden for den danske metalbranche bedømme de tre bands og deres optræden.

Ishøj:

Nordisk 2013, Ishøj, Ishøj Kultur Café

Nordisk 2013 er en spritny festival-turné, som består af koncerter i otte kulturhuse i øst-Danmark i perioden 16.-26. januar, hvor fire upcoming, nordiske bands rejser med. De fire navne er udvalgt ud fra deres popularitet i deres respektive lande, men også ud fra deres evne til at nå ud over scenekanten og skabe god energi til liveshows. På festivalturnéen kan du opleve danske Bottled In England, norske HighasaKite, færøske Frostfelt og islandske Human Woman.

Aarhus:

Musikmesse, Godsbanen 10-16

Indrømmet, det er ikke en koncert som sådan, men der er dog livemusik på Danmarks største musikmesse. Musikmessen er blevet til i samarbejde med Promus (produktionscentret for rytmisk musik i Aarhus). Mød alskens forskellige aktører fra det aarhusianske musikmiljø, blandt andre NorthSide, Danmarks Grimmeste Festival og naturligvis GAFFA.

Klepti Klepti, Headquarters, 21

Allerede da den danske Balkan-bølge slog igennem i nullerne, viste Klepti Klepti, at de kunne gå deres egne veje, og det har medført en lang række optrædener i Danmark og rundt i Europa – blandt andet Frankrig, Spanien, Grækenland og Bulgarien. I 2010 udgav Klepti Klepti albummet "Sultani Påp" på Kanel Records (Glow Kit, Dad Rocks). Siden har bandet spillet koncerter på blandt andet Train, Pumpehuset, Tivoli, Rust, Global og Stengade samt til talrige private arrangementer landet rundt.

Musik Aarhus Festival: Postrock, Train, 21.30

Fire af Aarhus' spillesteder har de sidste halvanden uge præsenteret masser af lokal musik ganske gratis. Festivalen slutter med tre gange postrock:
Lis Er Stille – episk anlagt og dystert lydende progrock
Sky Architects – popmelodier gemt under den tunge overflade
We Invented The Night – mystiske og omskiftelige postrock-eksperimenter

ANNONCE