Nyhed

Rosa Lux remixer Lars H.U.G.-klassiker

Den københavnske dj er klar med andet udspil i remix-serien med hendes store danske helte

Den danske producer og dj Rosa Lux udsendte for nylig det første singleudspil i en serie med remixes af ikoner og nye kunstnere. Sidst i november kunne man lytte til Rosa Lux' remixes af TV-2's "Natradio" og Hannah Schneiders "For The Trees", og denne gang er det Lars H.U.G.s "Mon De Kan Reparere Dig" og N*Grandjeans "Youth Will Never Leave", der er taget under kærlig behandling.

Serien af singler hedder "Superheroes – Les Grand Danois", og titlen refererer til Rosa Lux' personlige danske, musikalske helte fra hendes barndom i 1980'erne. Hver single består af et remix af et af hendes gamle yndlingsnumre samt et remix af en nyere kunstner.

Lars H.U.G. er den anden udgivelses "Grand Danois", og ligesom TV-2 var han en del af soundtracket til Rosa Lux' ungdom. Sangen "Mon De Kan Reparere Dig" udkom oprindeligt på albummet "Kysser Himlen Farvel" fra 1987.

- Da pladen kom, hørte jeg den meget. Jeg syntes, at den var fuldstændig fantastisk. Den har en melankoli, som gennemsyrer det hele, og som jeg kan genkende i mig selv, fortæller Rosa Lux til GAFFA og uddyber:

- Jeg synes, at det er den smukkeste sang, og så passer den også sammen med, hvor jeg selv var i mit liv da jeg remixede den. Når nu det er andre menneskers musik og andre menneskers tekster, så er det vigtigt for mig, at jeg kan relatere til teksterne i forhold til mit eget liv.

N*Grandjean og Lars H.U.G. på sindssygehospital

Coveret til "Superheroes – Les Grand Danois Vol. 2" (billedet) viser N*Grandjean som læge og Lars H.U.G. som "indlagt superhelt", mens Rosa Lux er en dæmon, "der kommer ud for at gøre dem sindssyge". Rosa Lux syntes, at teksterne i begge sange kan forbindes med et hospitalstema, og det er netop det, coveret illustrerer:

- Lars H.U.G.-sangen handler i min fantasi om, at han synger til sin ven, der er blevet indlagt på sindssygehospital, om noget der er gået i stykker og om at være ensom. Han synger "Nu er du her, hvor alt er hvidt, og ingenting er din bedste ven," og samtidig er der håb om forløsning og en vej ud på den anden side, når han synger "kom lad os gå, kom lad os se, gennem tusind verdner venter vægtløs kærlighed.". I Nikolaj Grandjeans sang "Youth Will Never Leave" synger han "You Will Never Die on me, youth will never leave your side". Han synger om tab, smerte og ensomhed og savn - tab af sig selv og hengivelse til en anden. Det passer på en eller anden måde godt ind i samme tema, siger Rosa Lux til GAFFA.

Dobbeltalbum på vej

Remix-singlerne udgives én om måneden i de kommende fire måneder, inden de alle lander i butikkerne som et dobbeltalbum, der består af singlernes A- og B-sider.

- Jeg arbejder på fuld tryk med at remixe fire singler til. De kommer regelmæssigt med en måneds mellemrum, så det er en kort produktionstid. Det skal gå hurtigt - også fordi jeg ikke har lavet dem alle sammen færdigt. Jeg laver dem "as I go", udtaler Rosa Lux.

Det skyldes især at det er en kompliceret proces at få indspilningerne fra de ældre kunstnere. Nogle masterbånd var smidt ud, så hun måtte have kunstnerne i studiet igen. Og fælles for alle er, at de ligger på gamle spolebånd:

- For eksempel kom filerne til Jomfru Ane Band fra Roskildes Rock Museum på et spolebånd, som så skulle til DR og digitaliseres, før jeg kunne få filerne. Der er også noget med nogle bånd, der ligger under en seng, og nogle der bare er forsvundet. Der er hele tiden uforudsete praktiske forhindringer,  der gør, at jeg er tidsmæssigt udfordret, fortæller Rosa Lux.

Singleudgivelsen med "Mon De Kan Reparere Dig (Rosa Lux is Broken Remix)" og "Youth Will Never Leave (Rosa Lux is Staying Remix)" kan købes fra i dag den 4. januar 2013. Du kan streame eller købe den nye single via Rosa Lux' Facebookside og hjemmeside.

ANNONCE