Nyhed

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Christian Bækholm

GAFFAs anmeldere giver i de kommende dage deres bud på, hvem du skal høre på Roskilde Festival

Roskilde Festival åbner portene lørdag klokken 18. Vi varmer op til festivalen med at give dig vores anmelderes bud på, hvad du skal se på årets festival. Vi fortsætter med Christian Bækholm.

Suicidal Tendencies
Den karismatiske forsanger Mike Muir aka Cyko Miko er eneste originale medlem af legendariske Suicidal Tendencies. Det californiske band har inspireret en lang række af metallens allerstørste stjerner med deres energiske crossover thrash, der siden 1981 har lagt lydsporet til genrens bedste circle pits.
Nummeret, du skal høre: "How Will I Laugh Tomorrow".

Kvelertak
Norske Kvelertak har kun eksisteret siden 2007, men har allerede skabt et navn for sig selv i metalkredse. Stilen er en blanding af black metal, punkrock, heavy metal og masser af uforfalsket rock n' roll. Teksterne er på modermålet, og showet er højintenst.
Nummeret, du skal høre: "Blodtørst"


Goatwhore
Det er ondt og drevent. Goatwhore fra New Orleans har alle de karakteristiske trademarks fra sydens kuld af vægtige metalbands. Med sin black metal-inspirerede dødsmetal har orkesteret turneret verden rundt flere gange siden starten i 1997. Goatwhore er dannet af Sammy Duet med en fortid i sludgemetal-bandet Acid Bath, så der er al mulig grund til at dukke op på Odeon-scenen lørdag eftermiddag
Nummeret, du skal høre: "Collapse in Eternal Worth"  

Kreator
Kreator var en del af det trekløver, der udgjorde 80'ernes thrash-angreb fra Tyskland. Sammen med Destruction og Sodom var de foregangsmænd for thrash-metallen i Europa, der efter nogle år i skyggen er stærkt på vej tilbage til de store scener. Hurtige riffs, endnu hurtigere trommer og rasende vokal – what's not to like?
Nummeret, du skal høre: "Extreme Aggression"

The Sword
Austin-baserede The Sword spiller rutineret stoner-metal med tydelige inspirationer fra blandt andre Black Sabbath og Sleep. Bandets tunge 70'er-feel, doom-momenter og forsanger John D. Cronises umiskendelige stemme gør The Sword til en absolut betingelse for fans af tung heavy med et strejf fra dengang det hele startede.
Nummeret, du skal høre: "How Heavy This Axe"

Hør Christian Bækholms Roskilde-playliste på Spotify eller WiMP.


Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli, og du kan finde billetter via GAFFA Live.

ANNONCE