Nyhed

Guide: Disse albums skal du glæde dig til i juni

GAFFA sætter spot på 10 af denne måneds nye albumudspil

Vi er inde i en ny måned, og hvor der er masser af koncerter og festivaler, er det begyndt at blive sparsomt med albumudgivelserne her op til sommerferieperioden. Vi har dog alligevel fundet 10 album, som er værd at se frem til i juni måned.

1. Beady Eye, "BE", den 10. juni

I starten af 2011 debuterede Liam Gallaghers band Beady Eye (billedet) til hæderlige anmeldelser med pladen Different Gear, Still Speeding. Det nye album er indspillet med Dave Sitek fra TV on the Radio bag knapperne, et navn, som tidligere har fungeret som producer for Foals og Yeah Yeah Yeahs. Det samarbejde skulle blandt andet have inspireret bandet til at eksperimentere med indspilningen, hvor der både er brugt kasettebånd, samplers, optagede samtaler og iPhone-apps. 

2. Roxy Jules, "Roxy Jules II", den 10. juni

Bag navnet Roxy Jules finder man musikeren og sangskriveren Julie Runa. Hun følger nu op det selvbetitlede debutalbum, der blandt andet gav hende supportjobs for Mikael Simpson. Med forvrængede guitarer og tunge beats er det musikalske univers særligt kendetegnet ved de oftest manglende omkvæd i sangene. På det nye album har Julie Runa teamet op med Manoj Ramdas på guitar og theremin og Sofie Kvist på trommer og kor, og de to udgør også bandets livebesætning. 

3. Boards Of Canada, "Tomorrow's Harvest", den 10. juni

Duoen, som består af brødrene Michael Sandison og Marcus Eoin, har været i gamet i mange, mange år, men rører ikke så tit på sig. Således bryder de nu stilheden efter otte års albumpause. Det kan godt være, at der er langt imellem udgivelserne. Til gengæld består det nye album af intet mindre end 17 nye tracks.

4. Ponyblod, "Ponyblod", den 10. juni

Tue Track fra Malk De Koijn og rapperen Khal Allan skulle egentlig kun have lavet et enkelt nummer sammen, men inden de fik set sig om, havde de lavet en hel bunke. Siden de startede deres samspil, ledte hvert møde mellem de to til et nyt nummer, og der er i alt blevet indspillet 13 af slagsen. Det er netop disse sange, der nu udkommer på den selvbetitlede debut for duoen. 

5. Kristina Renée, "Taming Tigers", den 10. juni

Den danske sangerinde udgav sidste år sin, ifølge GAFFA, fire-stjernede ep "For Now", der blandt andet bragte hende på Spot Festival. Den bedrift gentog hun i år, ligesom hun også er booket til NorthSide og Roskilde Festival. Her er hun oven i købet udvalgt som én af artisterne til "Roskilde Rising". Kristina Renée er kendetegnet ved sin spændstige og fyldige stemme, fra de helt mørke soultoner til de mere lyse, skarpe rockmamafraseringer, der tilføjes til hendes ellers poppede numre. 

6. Black Sabbath, "13", den 10. juni

Black Sabbaths længe ventede comebackalbum udkommer endelig. Bandet med Ozzy Osbourne i front har denne gang hyret Rage Against The Machines trommeslager Brad Wilk som erstatning for trommeslager Bill Ward, der har trukket sig ud af gruppen grundet kontraktmæssige uoverensstemmelser. Albummet bliver gruppen 19., deres niende med Ozzy Osbourne som sanger og deres første med Ozzy siden "Never Say Die!" fra 1978.

7. Sigur Rós, "Kveikur", den 17. juni

Islandske og Roskilde-aktuelle Sigur Rós udgiver deres syvende studiealbum. Altså kun et par uger før deres optræden på årets festival og kun et år efter gruppens sidste album "Valtari", der af GAFFA fik fem stjerner. Det nye album er i øvrigt selvproduceret af de tre Sigur Rós-medlemmer, Jón Þór Birgisson, Georg Holm og Orri Páll Dýrason.

8. Austra, "Home", den 17. juni

Canadiske Katie Stelmanis' projekt Austra udkommer med sit andet album. Første af slagsen udkom i 2011 og fik af GAFFA fem stjerner og sammenligninger med The Knife, CocoRosie, Glasser og Nina Kinert. Blandt andet på grund af dets kombination af Katies smukke, klassisk trænede vokal med mørk electronica og 1980'er-gyngende new wave. 

9. Taragana Pyjarama, "Nothing Hype", den 22. juni

Den danske elektronikamusiker og -producer Nick Kold Eriksen går under aliaset Taragana Pyjarama og udgav i foråret 2011 sin selvbetitlede debut-ep, der af GAFFA fik fem stjerner. Den bedrift blev gentaget, da debutalbummet "Tipped Bowls" udkom i juni sidste år, og nu gælder det så opfølgeren, der passende nok har fået titlen "Nothing Hype".  Taragana Pyrajamas lyd er en art poetisk musik med beatdrevne elementer som drivkraft, tilsat fine, analogt klingende og let psykedeliske synth-elementer. 

10. Mavis Staples, "One True Vine", den 24. juni

Bare fordi man har rundet de 70, betyder det bestemt ikke, at man er færdig som musiker. Det er Mavis Staples et levende bevis på. Stemmen fejler nemlig stadig intet. Tværtimod. Det nye album er ligesom det forrige "You Are Not Alone" fra 2010 også produceret af Wilco-frontmanden Jeff Tweedy. Så forvent vanlig energisk gospel-influeret soul.

 

ANNONCE