Nyhed

90-årig skuespiller-legende udgiver metal-album

Christopher Lee går han all in på heavy metal.

Skuespilleren Christopher Lee, der har medvirket i ikoniske film som "Lord Of The Rings", "Star Wars", "The Man With The Golden Gun" og "Dracula", udgiver et nyt heavy metal-album, "Charlemagne: The Omens Of Death", den 27. maj. Det vil sige på hans 91-års fødselsdag. Rent faktisk bliver albummet også hans andet af slagsen inden for genren. Eftersigende vil "Charlemagne: The Omens Of Death" dog være Christopher Lees skridt ind i "full-on" heavy metal.

Lees første album, "Charlemagne: By The Sword", udkom i 2010 og var et symfonisk rockalbum, der handlede om Karl Den Store, som skuespilleren har en fjern slægtning til. Albummet var også medvirkende til at give ham æresprisen "Spirit Of Hammer" til "Metal Hammer Golden God"-award showet samme år.

Om det nye album siger Lee selv:

"Det første "Charlemagne"-album var metal, men hvor det, jeg sang var mere symfonisk. På den nye plade er det 100 procent heavy metal."

Musikken på det nye album er arrangeret af Richie Faulkner, der præcis nåede at blive færdig med arbejdet, før han blev hyret som leadguitarist i Judas Priest. 

"Mange af sangene var der allerede, men manglede riffs og trommer. Nogle af numrene havde slet ingen musik overhovedet, det var bare Christopher, der sang sine melodier. Jeg kan huske, hvor surrealistisk det var at side i mit studie på det tidspunkt, med Sarumans stemme blæsende ud af højttalerne. Jeg har ingen idé om, hvad naboerne mon har tænkt!" fortæller Richie. 

Som man kan se ud fra de medvirkende på den nye plade, er der igen tale om en fortælling, hvor Lee naturligvis har hovedrollen som spøgelset Charlemagne.

Track-listen og de medvirkende musikere og sangere ser således ud:

01. The Portent (4:29) 
02. Charles The Great (6:23) 
03. The Siege (7:09) 
04. Massacre Of The Saxons (5:41) 
05. Dawning Of A New Age (4:40) 
06. Let Legend Mark Me As The King (5:45) 
07. The Betrayal (5:02) 
08. The Devil's Advocate (4:54) 
09. The Ultimate Sacrifice (5:09) 
10. Judgement Day (3:41)

Sangere:

* Christopher Lee as Charlemagne (Ghost) 
* Vincent Ricciardi as Young Charlemagne
* Phil S.P as Pippin The Short
* Mauro Conti as Pope Hadrian 
* Lydia Salnikova as Hildegard 
* Gorgon Tittsworth as Roland 
* Aaron Cloutier as Duke Lop 
* Daniel Vasconcelos as Oliver

Musikere:

Electrisk guitar: Hedras Ramos Jr. 
Basguitar: Hedras Ramos Sr. 
Trommer: Ollie Usiskin

ANNONCE