Nyhed

Damon Albarn udgiver soloalbum

Blurs og Gorillaz' forsanger har afsløret, at han er i gang med indspilningerne til et nyt soloalbum

Ifølge Digital Spy er Damon Albarn, i samarbejde med produceren og ejeren af XL Records, Richard Russell, i gang med at lave et soloalbum. De to har for nylig arbejdet sammen om Bobby Womacks album "The Bravest Man in the Universe", hvilket Albarn beskriver som årsagen til hans samarbejde med Russell på hans egen plade:

"Jeg har lavet pladen med Richard Russell. Vi arbejdede sammen på Bobby Womack-pladen, og det fungerede rigtig godt. Han har gjort det utrolig godt som en en stor musikmagnat, men jeg tror, han ønsker at lægge alle sine kræfter i at producere nu," udtaler han til amerikanske Rolling Stone. Damon Albarn forklarer desuden, at han mener, at det let kan blive en katastrofe, når man prøver at lave et soloalbum, og at det derfor var vigtigt for ham, at der stod en meget kompetent og erfaren producer bag. Han konkluderer: "Richard står for alt det rytmiske, og jeg står for resten. Det bliver en form for folk-soul!"

Det er Damon Albarns andet regulære soloalbum i rækken – det første udgav han lige efter, at Blur startede på deres syvårige pause i 2003. Albarn har i de mellemliggende ti år lavet adskillige samarbejder, ikke mindst Gorillaz, samt diverse film- og teatersoundtracks, heriblandt soundtracket til den engelske opera Dr. Dee i 2012.

ANNONCE